Prijava

Vaša prijava

Konferencija za Međunarodni Dan žena “Budućnost rada-trendovi među generacijama i doprinos žena uspjehu kompanija”

[]

Povodom Međunarodnog Dana žena već tradicionalno je Međunarodna mreža poslovnih žena, u kojoj je i VEGORA član, organizirala konferenciju s temom “Budućnost rada – trendovi među generacijama i doprinosi žena uspjehu kompanija”, koja je privukla pažnju stručnjaka i poslovnih lidera iz različitih sektora. Organizirana od strane međunarodne udruge poslovnih žena, konferencija je bila posvećena istraživanju trendova među zaposlenicima u specifičnim kategorijama koje nisu obuhvaćene redovnim anketnim upitnicima. U uvodnom dijelu, Ivana Fakin iz Agencije Essenta, članica Izvršnog odbora udruge MMPŽ, otvorila je konferenciju naglašavajući važnost praćenja trendova za unapređenje poslovnog okruženja. Nakon toga, Ivana Radić, direktorica tvrtke Present Communications d.o.o. i predsjednica udruge Međunarodna mreža poslovnih žena, predstavila je rezultate istraživanja trendova među zaposlenicima, ističući ključne aspekte koji su obuhvaćeni istraživanjem.

U prvoj panel diskusiji pod nazivom “Generacije na tržištu rada i ženska perspektiva”, moderatorica Ivana Radić vodila je razgovor sa stručnjacima iz područja ljudskih resursa i poduzetništva. Govornici su raspravljali o različitim aspektima radne snage, uključujući radne navike različitih generacija i ulogu žena u suvremenom poslovnom svijetu.

  • Danijel Lastrić – Head of Human Resources at M SAN Grupa
  • Maja Prović – Poduzetnica, Mindfullnes mentorica i vlasnica Mindfullnes Akademije
  • Jelena Jelušić, Prof. psihologije, INSPO Consulting – Strategic HR & Employer Branding
  • Jasenka Vučetić, HR Specialist, Hattrick-PSK d.o.o.
  • Mateja Kalisar – Ravnateljica, Razvojna agencija grada Velika Gorica (VE-GO-RA)

Drugi panel pod nazivom “Migracije i tržište rada: Prilike i izazovi” bavio se temama migracija radne snage i njezinim utjecajem na tržište rada. Moderirala ga je Nejra Kadić Meškić, izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga, dok su panelisti donijeli raznolike perspektive i iskustva o ovom važnom pitanju.

  • Lidija Baltin Stojkanović, Viša stručna savjetnica za promicanje ljudskih prava, Odjel za promicanje ljudskih prava i civilno društvo Grada Zagreba
  • Elizabeta Filipaj – Rukovoditeljica odsjeka za EURES Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ)
  • Ivan Skorin – Reporter RTL Direkta
  • Iryna Pronenko, Stručnjakinja za zapošljavanje, Udruga SVOJA
  • Predstavnik poslodavaca
  • Predstavnica migranata u RH

U sklopu programa je bila organizirana radionica za žene migrantskog podrijetla s ciljem pružanja podrške i edukacije o različitim temama kao što je integracija u novu sredinu, stjecanje vještina potrebnih za zapošljavanje, te promicanje međukulturalne razmjene i solidarnosti.

Konferencija je pružila platformu za razmjenu ideja i iskustava te identificiranje ključnih područja za daljnje istraživanje i akciju. S obzirom na važnost tema koje su bile obuhvaćene, očekuje se da će rezultati istraživanja i rasprave s konferencije imati značajan utjecaj na buduće strategije i politike u poslovnom svijetu.

The post Konferencija za Međunarodni Dan žena “Budućnost rada-trendovi među generacijama i doprinos žena uspjehu kompanija” appeared first on Vegora.