Prijava

Vaša prijava

[Konferencija] Food 2030 networks- umrežavanje europskih projekata u cilju transformacije prehrambenog sustava – Cities2030

[]

Konferencija Food2030 Networks se trenutno održava u Briselu od 5. do 7. ožujka 2024. godine, a koncept konferencije usmjeren je na inovacije u prehrambenom sustavu koje donose transformaciju.

Suvremeni izazovi u prehrambenom sustavu zahtijevaju integrirani pristup na globalnoj i lokalnoj razini. Suradnja među projektima Food 2030, uključujući naš CITIES2030 projekt, predstavlja model suradnje koji ne samo da podržava globalne ciljeve, već potiče i lokalne zajednice na akciju. Ova partnerstva ključna su za ostvarivanje održive prehrambene budućnosti u urbanim sredinama diljem svijeta.

Konferencija i projekt CLEVERFOOD – Connected Labs for Empowering Versatile Engagement in Radical Food system transformation – u prijevodu: Umreženi laboratoriji za osnaživanje svestranog angažmana u radikalnoj transformaciji prehrambenog sustava – je povezivanje svih projekata fokusiranih na UN agendu Food2030 te olakšava među projektnu suradnju na zajedničkim ciljevima i omogućivanje razmjene znanja i istraživanje sinergija.

Ključni ciljevi konferencije su:

  • Koordinacija među projektnih suradnji na zajedničkim ciljevima za transformaciju poljoprivrednog i prehrambenog sustava.
  • Okupljanje živih laboratorija i inovatora koji rade na tehnološkim, socijalnim, upravljačkim i tržišno usmjerenim rješenjima za transformaciju poljoprivrednog i prehrambenog sustava.
  • Poticanje dijaloga s donositeljima politika i službenicima na različitim upravnim razinama kako bi se uklonile prepreke.

Okvir konferencije:

  • Naš trenutni poljoprivredni i prehrambeni sustav nije održiv – prijeti našem zdravlju, uništava ekosustave i pridonosi klimatskim promjenama.
  • Ako ne djelujemo sada, nećemo biti u mogućnosti osigurati prosperitet, blagostanje i sigurnost hrane za poljoprivrednike, proizvođače hrane i građane u budućnosti.
  • Ne možemo se oslanjati na inkrementalnu inovaciju, u kojoj se tehnologije i učinkovitosti malo poboljšavaju, kako bismo riješili mnoštvo kritičnih izazova i teških problema s kojima se suočavamo.
  • Potrebna nam je transformacijska inovacija temeljena na inkluzivnom sistemskom pristupu kako bismo osigurali pravedan prijelaz koji je jednak za sve i omogućava dobar život za sve unutar granica planeta.

Živi laboratoriji, zajednice prakse i druge inicijative koje okupljaju inovatore i druge relevantne dionike iz ruralnih i urbanih zajednica su ključni za podršku takvoj transformacijskoj inovaciji prehrambenog sustava.

Razvojna agencija Grada Velika Gorica – VE-GO-RA s poduzećem Inventivna rješenja (Velika Gorica LAB) provodi projekt Cities2030 sufinanciran iz EU programa Obzor2020, zajedno sa više od 40 partnera iz 17 europskih zemalja. Cilj projekta je uspostava suvremenog i održivog gradskog sustava hrane, što uključuje sva područja vezana za tokove hrane – od proizvodnje, distribucije, prodaje do zbrinjavanja organskog otpada.

Transformirajmo prehrambeni sustav ZAJEDNO

WEB MJESTO CITIES2030   FACEBOOK CITIES2030

Sadržaj predstavlja samo stavove autora i njegova je isključiva odgovornost. Izvršna agencija za istraživanje, niti Europska komisija ne prihvaćaju nikakvu odgovornost za upotrebu informacija koje sadrže.

The post [Konferencija] Food 2030 networks- umrežavanje europskih projekata u cilju transformacije prehrambenog sustava – Cities2030 appeared first on Vegora.