Prijava

Vaša prijava

KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA


Ministarstvo turizma objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2018. godinu. Program Konkurentnost turističkog gospodarstva podijeljen je u sljedeće četiri mjere:

Mjera A podupire povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude smještajnih objekata: hoteli, kampovi, ostali ugostiteljski objekti za smještaj, obiteljska poljoprovredna gospodarstva (pružatelji ugostiteljskih i/ili turističkih usluga).

Mjera B – potiče razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni, pustolovni i sportsko-rekreativni.

Mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, odnosno dostupnost defibrilacije u ugostiteljskim objektima, dostupnost IT tehnologije za jednostavniju komunikaciju s turistima, te prijevoz vode brodom do otoka bez vodovoda.

Mjera D odnosi se na prepoznatljivost, tj. plasman otočnih proizvoda kroz opremanje prodajno izložbenih prostora u ugostiteljskim objektima na otocima, realizaciju tematskih ruta i kreiranje paket aranžmana na temu „Hrvatski otočni proizvodi“, međunarodni skupovi u Hrvatskoj koji su vezani za investicije u turizmu.

Prihvatljivi prijavitelji su subjekti malog gospodarstva, uključujući trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Najniži iznos bespovratnih sredstava je 20.000,00 HRK, a najviši iznos bespovratnih sredstava je 400.000,00 HRK, ovisno o mjeri.

Projektne prijave moguće je dostaviti do 20. ožujka 2018. godine.

Više informacija možete pronaći OVDJE.