Prijava

Vaša prijava

Konkurentnost turističkog gospodarstva


Ministarstvo turizma RH objavilo je program dodjele bespovratnih sredstava za podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva za 2019. godinu. Program Konkurentnost turističkog gospodarstva podijeljen je u sljedeće četiri mjere:

  1. Mjera A podupire povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata: A1 hoteli, A2 kampovi, A3 ostali ugostiteljski objekti za smještaj, A4 obiteljska poljoprivredna gospodarstva – koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.
  1. Mjera B – potiče razvoj posebnih oblika turizma kao što su ciklo-turizam, aktivni, pustolovni i sportsko-rekreativni turizam i dr.
  2. Mjera C odnosi se na dostupnost i sigurnost turista, odnosno dostupnost defibrilacije u ugostiteljskim objektima, dostupnost IT tehnologije za ubrzavanje i pojednostavljivanje komunikacije s turistima te aplikacije vezane za povećanje vidljivosti i prepoznatljivost destinacijske ponude.
  3. Mjera D odnosi se na prepoznatljivost, tj. plasman otočnih proizvoda kroz opremanje prodajno izložbenih prostora u ugostiteljskim objektima na otocima, realizaciju tematskih ruta i kreiranje paket aranžmana na temu „Hrvatski otočni proizvodi“, međunarodni skupovi u Hrvatskoj koji su vezani za investicije u turizmu.

Prihvatljivi prijavitelji su subjekti malog gospodarstva, odnosno trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Najniži iznos bespovratnih sredstava je 20.000,00 kn, a najviši iznos bespovratnih sredstava je 400.000,00 kn, ovisno o mjeri. Intenzitet sufinanciranja projekta iznosi najviše 60% prihvatljivih troškova, s izuzetkom potpore za Mjeru C (za automatski vanjski defibrilator) kod koje intenzitet potpore može biti do 100 % prihvatljivih troškova.

Projektne prijave moguće je dostaviti do 1. ožujka 2019. godine.

 

Više informacija možete pronaći ovdje.