Prijava

Vaša prijava

Najava mjera pomoći poduzetništvu Grada Velika Gorica


Kako je i najavljeno još u ožujku, a potvrđeno u četvrtak, 9. travnja, na press konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Velika Gorica, Grad Velika Gorica priprema niz mjera za pomoć građanima i poduzetnicima pogođenima krizom COVID-19.

Po pitanju poduzetništva, Grad priprema mjere pomoći koje će uskoro prezentirati na sjednici Gradskog vijeća.

 

Gradsko poduzeće „VG Čistoća“ već je prije pozvao da se do 30. travnja 2020. jave poduzetnici kojima je onemogućen rad po odluci Stožera civilne zaštite RH. Njima se neće naplaćivati odvoz otpada sve dok je odluka nacionalnog stožera na snazi.

Na spomenutoj press konferenciji 9. travnja najavljeno je:

  • oprost plaćanja komunalne naknade poslodavcima koji su zbog odluke Stožera civilne zaštite RH morali zatvoriti svoju djelatnost,
  • nenaplaćivanje zakupa gradskih poslovnih prostora i površina i
  • novčane pomoći poduzetnicima ugroženim uslijed COVID-19 krize.

Dodjela novčanih pomoći poduzetnicima određivat će se na temelju zadovoljavanja propisanih kriterija. Kriteriji po kojima će se potpomagati poduzetnici su već najavljeni, a službene, finalne informacije bit će uskoro poznate, po odluci Gradskog vijeća.

Finalne informacije, kada budu službeno donesene, bit će u najkraćem roku dostupne i na stranicama vegora.hr.

Osim informacija na webu, agencija VE-GO-RA dostupna je za sva pitanja po pitanju dostupnih mjera i na e-mail adresi mjere@vegora.hr i na telefonima 01/5542 667 i 01/5542 668. Tu smo za vas, javite se!