Prijava

Vaša prijava

Leasing kuće – mjere pomoći klijentima


Sukladno trenutnim okolnostima i sa ciljem lakšeg premošćivanja problema uzrokovanih pandemijom COVID 19 virusa, Leasing kuće isto uvode mjere pomoći svojim klijentima koji bilježe financijske probleme i smanjeno poslovanje.

Donosimo primjer mjera:

UNICREDIT LEASING d.o.o. nudi slijedeće:

  • Moratorij na 3 ili 6 mjeseci (uz mogućnost produženja za još 6 mjeseci za sektor turizma i djelatnosti vezane za turizam) uz produžetak leasing perioda za isti broj mjeseci

Što je moratorij?

Moratorij ili odgoda plaćanja je razdoblje dogovoreno između primatelja leasinga i davatelja leasinga u kojem je odgođeno plaćanje glavnice kod ugovora o financijskom leasingu ili je ugovoren niži leasing obrok kod financiranja putem operativnog leasinga.

Kod ugovora o financijskom leasingu, u dogovorenom razdoblju moratorija, primatelj leasinga ne plaća glavnicu već se mjesečno obračunava leasing rata u visini kamate.

Za vrijeme moratorija ugovora o operativnom leasingu, u ugovorenom razdoblju moratorija, UniCredit Leasing zaračunava niži leasing obrok.

Uz moratorij UniCredit Leasing Croatia d.o.o. u slučaju financijskog leasinga odobrava produžetak perioda leasinga za isti broj mjeseci za koji ugovor ulazi u moratorij.

Tko sve može ugovoriti moratorij?

Moratorij mogu zatražiti primatelji leasinga, fizičke i pravne osobe koji imaju financijske poteškoće uzrokovane epidemijom virusa COVID-19.

Što je potrebno od dokumentacije i na koji način se predaje?

Potrebna dokumentacija i koraci za apliciranje nalaze se ovdje.

Koji je rok za podnošenje zahtjeva?

Zahtjevi se podnose od 01. travnja do 20. lipnja 2020.godine.

Iz ostalih Leasing kuća spominju da je također moguć dogovor oko otplate zajma, no potrebno ih je kontaktirati. Ukoliko ste korisnici leasinga i potrebne su vam mjere pomoći u ovom trenutku, sugeriramo da se obratite leasing kući s kojom imate ugovor i da direktno vidite što je moguće napraviti.

Ukoliko trebate dodatne informacije ili pomoć, slobodno nas kontaktirajte putem e-maila na mjere@vegora.hr ili putem telefona 01/5542 – 667, 01/5542 – 668


Raspored za 18.4.2020

Avantura u Sisku