Prijava

Vaša prijava

Na konferenciji za novinare najavljene međunarodne konferencije DKU, OCCSEE I RECIPE


P1210763
Na Veleučilištu je danas održana konferencija za novinare na kojoj su najavljene međunarodne konferencije koje će se sljedećeg tjedna održati u Splitu.

Naime, Veleučilište Velika Gorica organizira međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja i III. optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe.

Uz to, suorganizator je treće konferencije posvećene EU projektu RECIPE. Sve tri konferencije održat će se u Radisson Blu Resortu, a trajat će od 11. do 17. travnja 2016.

Sve tri konferencije predstavili su dekan Veleučilšta dr. sc. Ivan Toth i pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik, mag. ing. aeronaut.

P1210760

Tema ovogodišnje 9. međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja je Europsko sigurnosno okruženje i izazovi. Pozvano predavanje na temu Učinci klimatskih promjena na kritične infrastrukture održat će u sklopu otvorenja dr. sc. Athanasios Sfetsos.

Održavanje konferencije Dani kriznog upravljanja izraz je potrebe stalnog izučavanja i usavršavanja kriznog upravljanja, ali i potvrda hrvatske tradicije u sustavnoj organizaciji kriznog upravljanja. Na konferenciji će sudjelovati sudionici iz desetak europskih zemalja i SAD-a, rekao je među ostalim dekan Toth

P1210772
Optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe /OCCSEE 2016/ nastavit će s dobrom praksom naučenom na prošlim konferencijama s ciljem daljnjeg jačanja suradnje svih sudionika optometrijske struke u Hrvatskoj i regiji srednje i jugoistočne Europe.

-Na konferenciji će biti organizirano desetak radionica i predavanja iz 5 tematskih područja očne optike, optometrije i oftalmologije. OCCSEE 2016 okupit će predavače i sudionike iz 20-ak zemalja srednje i jugoistočne Europe- izdvojio je pomoćnik dekana Alen Stranjik te najavio i međunardn konferenciju RECIPE 2015, koja će se održati u sklopu istoimenog EU projekta  koji Veleučilište provodi zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje te partnerima iz Srbije i Švedske.

 

Post Na konferenciji za novinare najavljene međunarodne konferencije DKU, OCCSEE I RECIPE je prvi puta viđen na VVG.hr.