Prijava

Vaša prijava

Festival „Život i smijeh“ održan u Jastrebarskom


Jaskanska publika i njihovi gosti imali su priliku uživati u 5. izdanju festivala „Život i smijeh“ koji se od 19. do 27. svibnja održavao u Jastrebarskom. Organizator ovog festivala je Gradsko kazalište Jastrebarsko, koje je tom prigodom proslavilo i 50. obljetnicu svog postojanja.

„U samo pet godina festival je ostvario nevjerojatan uspjeh i postao prepoznatljiv ne samo na lokalnoj razini, već i puno šire“, rekao je Velimir Kokot, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko, te dodao da je zahvaljujući festivalu unazad 5 godina odigrano ukupno 25 predstava u izvedbi 44 amaterskih i profesionalnih kazališta.

Osim zabavne, festival ima i humanitarnu notu. „Više od 4000 gledatelja, koliko ih je do sada uživalo u našem festivalu, zaslužno je što smo osigurali više od 33 000 kuna u kazališni fond za stipendiranje učenika slabijeg socijalnog statusa“, izjavio je Kokot istaknuvši pritom da će Gradsko kazalište Jastrebarsko u školskoj 2018./2019. godini dodijeliti 3 nove stipendije.

„Dvije stipendije osigurane su zahvaljujući ovogodišnjem broju prodanih ulaznica, dok je jedna stipendija osigurana zahvaljujući velikim srcima jednog od najpoznatijih stand up komičara naših prostora Ivana Šarića i njegove djevojke Korane Gvozdić“, dodao je Kokot.

Inače, nastupom Ivana Šarića zatvoreno je ovogodišnje izdanje festivala „Život i smijeh“, a tom prigodom uručena su i priznanja svima onima koji su proteklih godina podržali ovaj festival. Tako je u ime Zagrebačke županije, tradicionalnog pokrovitelja ove manifestacije, priznanje preuzela zamjenica župana Nadica Žužak.