Prijava

Vaša prijava

FOTO: Ačkar i Aladrović u Velikoj Gorici predstavili Centar za starije

[]

Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović obišli su lokaciju budućeg Centra za starije osobe. Osim mogućnosti smještaja za starije osobe, Centar će pružati i dodatne usluge namijenjene Velikogoričanima treće životne dobi.

-Prema Zakonu, Grad ne može biti osnivač Doma za starije, odnosno Centra za starije koji je prijeko potreban. Iskazali smo potrebu da upravo Zagrebačka županija i Velika Gorica zaslužuju da imaju takav sadržaj, koji je do sada bio u privatnim kapacitetima, što nije zadovoljavalo naše potrebe- kazao je tom prilikom Ačkar, koji je predstavio i idejni projekt Centra.

-Zemljište za tu namjenu je kupljeno, i vjerujem kako će kroz naredni period taj Centar biti realiziran, jer mi smo sa svoje strane sve učinili- poručio je Ačkar.

Inače, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike kao resorno ministarstvo kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti predvidjelo je oko 370 milijuna kuna za izgradnju ovakvih centara.

-Ti centri imaju za svrhu povezivanje,institucionalizacije i deinstitucionalizacije, kroz usluge dnevnog boravka, usluge smještaja i usluge pomoći u kući. Zagrebačka županija nalazi se u visokom prioritetu potreba za ovakvim sadržajima, gdje je Grad Velika Gorica najaktivnije sudjelovao u samoj pripremi sadržaja- kazao je Aladrović, pohvalivši gradsku politiku za starije osobe.

Objava FOTO: Ačkar i Aladrović u Velikoj Gorici predstavili Centar za starije pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.