Prijava

Vaša prijava

KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE GRADA VELIKE GORICE: Darko Bekić predsjednik, Zvonimir Lovrić i Ozren Robić potpredsjednici

[]

Konstituiranjem Gradskog vijeća u Velikoj Gorici su i službeno završili svibanjski lokalni izbori na kojima je povjerenje građana za gradonačelnika još u prvom krugu dobio Krešimir Ačkar, dok su u sastav Gradskog vijeća ušle koalicija HDZ- BM365-SKNL-HSU-HSLS, koalicija SDP-GLAS-HSS, koalicija MOST-HSP-Neovisni za Hrvatsku i Domovinski pokret. Koalicija okupljena oko HDZ-a ima 12 vijećničkih mandata, SDP-ova koalicija sedam, koalicija MOST-HSP-Neovisni za Hrvatsku zastupljena je s pet vijećnika, a Domovinski pokret s tri.

Većinom glasova (22 za, 4 suzdržana) za predsjednika je izabran HDZ-ov Darko Bekić, koji je u prethodna dva saziva obnašao dužnost gradskog vijećnika.

-Zahvala svima na podršci. Veselim se mandatu koji je pred nama. Pozivam vas sve na međusobnu suradnju, jer izazovna i dinamična vremena su pred nama, te ćemo trebati dati više i bolje nego do sada- kazao je novoizabrani predsjednik.

Za dva dopredsjednika izabrani su Zvonimir Lovrić (Domovinski pokret) i Ozren Robić (SDP). I dok je Lovrić izabran većinom glasova (22 za, 4 suzdržana), Robić je dobio jednoglasnu podršku.

-Valja nam skupiti glave i staviti ruke zajedno kako bismo svi zajedno radili na napretku Velike Gorice, što nam treba biti na prvom mjestu. Pozivam vas sve na slogu, kako bi došli do zajedničkog cilja. Ja ovdje vidim samo jednu stranku, stranku Velike Gorice, stoga otvorimo svoja srca, zatomimo vlastite ambicije i zajednički radimo na boljitku- poručio je Lovrić.

SDP-ov Ivo Jelušić pozdravio je praksu konzultacija uoči ove sjednice.

-To je dobro i to treba biti praksa. Mi smo sada ovdje da sprovedemo u djelo volju građana i zakon, koji kaže kako većina ima predsjednika i prvog dopredsjednika, a oporba drugog dopredsjednika- istaknuo je Jelušić, dok je Goran Beus Richembergh (GLAS) pozvao vijećnike da slušaju jedni druge.

-Prošli saziv vijeća je podbacio, a ja mogu reći kako gradonačelnik i Gradsko vijeće znaju puno više nego gradonačelnik- naglasio je Beus, koji se vratio u Gradsko vijeće Velike Gorice.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar čestitao je svima na ulasku u Vijeće, kao i čestitkama koje je primio nakon izbora.

-Želim da ovaj demokratski proces koji smo danas pokazali da postane praksa i ono čime ćemo se ponositi- kazao je Ačkar.

Spomenimo kako su vijećničke mandate u mirovanje stavili gradonačelnik Krešimir Ačkar, Jurica Mihalj, Ivan Rak, Lana Krunić i Zvonko Kunić umjesto kojih su svečanu prisegu položili Darko Bekić, Stipo Duvnjak, Mihael Grdenić, Vedran Zobec i Zlata Filipović.

Objava KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE GRADA VELIKE GORICE: Darko Bekić predsjednik, Zvonimir Lovrić i Ozren Robić potpredsjednici pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.