Prijava

Vaša prijava

FOTO: U rekordnom roku dovršena rekonstrukcija Odranske ulice u Donjoj Lomnici

[]

Dovršena je rekonstrukcija Odranske ulice u Donjoj Lomnici. Riječ je o dionici dugoj 695 metara koja povezuje Vukovarsku ulicu u Gradićima i Ulicu Vojka Miklaušića u Donjoj Lomnici, dok je u obnovu uloženo oko 7,4 milijuna kuna.

Radove je danas u društvu direktora VG Komunalca Jurice Mihalja i predsjednika MO Donja Lomnica Milivoja Dianežević obišao gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

– Povećali smo razinu sigurnosti, što je prioritet. Unazad nekoliko mjeseci ovo je deseto naselje koje dobilo nogostup, a to je izrazito važno za predškolsku i školsku djecu te sve ostale sudionike u prometu, rekao je Ačkar i najavio kako u ponedjeljak slijedi tehnički pregled nakon čega će se prometnica ponovno pustiti u promet.

Prometnica je tako dobila oko 1.500 metara malih i 1.300 metara velikih rubnjaka, otprilike 5.000 kvadrata površine nove ceste, 3.200 kvadrata nove pješačko-biciklističke staze, 18 novih stupova, a doći će i 20 novih LED svjetiljaka, izvijestio je direktor VG Komunalca Jurica Mihalj:

– Posao je odrađen vrlo dobro. Posebno sam ponosan što je prometnica završena prije dogovorenog roka. Od dogovorenih 130 dana, radovi su završeni za samo 65 dana, odnosno za 50 posto ugovorenog roka.

Zadovoljstvo novom prometnicom nije krio predsjednik MO Donja Lomnica Milivoj Dianežević:

– Ova cesta mnogo znači za naše mjesto, sada je promijenila izgled, a spojila je našu župu – Lomnicu, Gradiće i Petrovinu. Također je dobila na sigurnosti, posebno pješaka i biciklista te je mjesto približila Velikoj Gorici. Dobili smo nove instalacije tako da se u narednih pet godina neće morati rezati ili prekopavati. Dakle, cesta je Donjoj Lomnici donijela mnogo.

Objava FOTO: U rekordnom roku dovršena rekonstrukcija Odranske ulice u Donjoj Lomnici pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.