Prijava

Vaša prijava

U zagrebačkoj Zračnoj luci državljanka Brazila ulovljana s kilogramom kokaina

[]

U Zračnoj luci Zagreb policija je spriječila 22-godišnju državljanku Brazila u krijumčarenju jednog kilograma kokaina, a nakon krim istrage osumnjičena je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu predana pritvorskom nadzorniku, priopćila je PU zagrebačka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičena 22-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje 1. srpnja 2021., po prethodnom dogovoru sa za sada nepoznatim muškarcem, u sanitarnom čvoru na aerodromu u Sao Paolu u kanti za otpatke uzela torbicu u kojoj su bile zrakoplovne karte Sao Paolo-Lisabon-Zagreb, novac i odjevni predmet s ušivenim kokainom, ukupne mase oko 1080 grama.

Kokain je osumnjičena 2. srpnja preko Međunarodnog graničnog prijelaza Zagreb prokrijumčarila u Republiku Hrvatsku, tako da je navedeni odjevni predmet obukla na sebe još u Sao Paolu, navodi se u priopćenju zagrebačke Policijske uprave.

Po dolasku u zagrebačku Zračnu luku Franjo Tuđman iz Lisabona, oko 13 sati, nad njom je obavljen carinski pregled pri čemu su pronađena dva paketa sačinjena od platnene samoljepljive trake i prozirne plastične vrećice, unutar kojih se nalazila praškasta materija bijele boje, za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđena prisutnost droge tipa kokain.

Objava U zagrebačkoj Zračnoj luci državljanka Brazila ulovljana s kilogramom kokaina pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.