Prijava

Vaša prijava

Braća Majcunić napustila Goricu, kapetan Ivan u Ciboni, Hrvoje u SAD-u

[]

Košarkaški klub Cibona potpisala je dvogodišnji ugovor s donedavnim kapetanom Gorice, 24- godišnjim šuterom Ivanom Majcunićem. Karijeru je počeo u rodnom Jastrebarskom igrajući za Košarkaški klub Jasku, odakle je prešao u Goricu, a dvije je sezone proveo i u Zagrebu.

U protekloj sezoni je u dresu Gorice u ABA 2 ligi za 24.4 minute provedene u igri postizao u prosjeku 12.3 poena, 3 skoka i 1.3 asista, dok je u HT Premijer ligi za 21.8 minuta bilježio 9.1 poen, 2.2 skoka, 1.4 asist, 3 blokade i 1 ukradenu loptu. S reprezentacijom U-18 je na Europskom prvenstvu 2014. godine uzeo broncu, a godinu nakon s U-19 i srebro na Svjetskom prvenstvu kada je u drami na Kreti Hrvatska nakon produžetaka izgubila od SAD-a.

-Kad je do mene došla informacija da je Cibona zainteresirana za suradnju, nisam oklijevao ni trenutka. Trener mi je predstavio svoju viziju momčadi u idućoj sezoni i moju ulogu u njoj. Bio sam polaskan pozivom i drago mi je da je sve realizirano. Vjerujem u brzu prilagodbu i veselim se upoznavanju novih suigrača i trenera. Želja mi je pružati što bolju igru i dati doprinos u ostvarivanju što boljih rezultata u svim natjecanjima- istaknuo je Majcunić.

Osim Ivana, redove goričkog prvoligaša napustio je i njegov brat Hrvoje, koji se završetkom juniorskog staža odlučio za odlazak na Harding Universityju iz Arkansasa. Na ovaj će način osim košarkaške razvijati i svoju sveučilišnu karijeru.

-Htio bih se zahvaliti prije svega svojim roditeljima na podršci te svima koji su pomogli da se ovo ostvari. Želim isto tako zahvaliti svim mojim suigračima s kojima sam ikada imao priliku dijeliti svlačionicu, ali i trenerima koji su iz mene izvlačili ono najbolje svakim treningom. Riječi ne mogu opisati trenutne osjećaje. Ne mogu dočekati nastavak svoje košarkaške karijere na Harding Universityju– objavio je Majcunić na svom Instagram profilu.

Objava Braća Majcunić napustila Goricu, kapetan Ivan u Ciboni, Hrvoje u SAD-u pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.