Prijava

Vaša prijava

Raspisan novi natječaj za gorički pročistač

[]

VG Vodoopskrba obavještava zainteresiranu javnost kako je u tijeku natječaj za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velike Gorice, koji je dio projekta Aglomeracije, jednog od najvećih i najznačajnijih projekata na području grada. Nakon što je razmotrena mogućnost spajanja sustava na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba, kako je gradonačelnik i najavljivao, detaljnom analizom projekta i mogućnosti ustvrđeno je u svim relevantnim subjektima da je ipak potreba rekonstrukcije velikogoričkog uređaja.

-Razlozi za to leže u činjenici da je sukladno Planu provedbe vodnokomunalnih direktiva (Direktive EU) i Pravilniku o graničnim vrijednostima emisija otpadnih voda, obaveza VG Vodoopskrbe nadograditi UPOV Velika Gorica s III. stupnjem pročišćavanja što je prema Studiji izvedivosti i Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava provedeno kroz EU projekt „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“, dok je zagrebački uređaj na II. stupnju pročišćavanja. Također, centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda grada Zagreba je pod koncesijom koji uvjetuje cijenu pročišćavanja- stoji u priopćenju VG Vodoopskrbe.

Budući da je Gradu Velikoj Gorici i VG Vodoopskrbi od iznimne važnosti omogućiti građanima kvalitetniju i jeftiniju uslugu, raspisan je natječaj za rekonstrukciju goričkog uređaja.

-Obavijest o nadmetanju za otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnja nadzorno upravljačkog sustava objavljena je u Elektroničkom oglasniku javne nabave i u Glasniku Europske unije. Objavi postupka prethodilo je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u razdoblju od 17.06.2021. do 27.06.2021. Predviđeno otvaranje ponuda je 01.09.2021.- ističu iz VG Vodoopskrbe te još jednom zahvaljuju svim građanima na strpljivosti, te ih sve pozivaju da putem elektronske pošte: aglomeracija@vgvodoopskrba.hr ili na besplatni telefon 0800 200 205 dojave svoj prigovor ili upute svoje pitanje na koje ćemo u najkraćem roku odgovoriti.

Objava Raspisan novi natječaj za gorički pročistač pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.