Prijava

Vaša prijava

FOTO: Projekt “Zaželi za Općinu Orle” pun pogodak

[]

Projekt „Zaželi za Općinu Orle“ s provedbom je započeo 1. listopada prošle godine, a sredstva za provedbu jednogodišnjeg projekta osiguralo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje s kojima je općinski načelnik potpisao Ugovor o korištenju sredstava.

Projekt „Zaželi za Općinu Orle“ provodi se i na području općine od 1. listopada prošle godine kada je u radni odnos stupilo 10 žena koje skrbe za 60 korisnika. U sklopu projekta korisnicima se pružaju usluge: pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u ostvarivanju prava (dostava pomagala, plaćanje računa i sl.), pružanje podrške kroz razgovor i druženje i mnoge druge.

-Sada smo u Fazi II projekta Zaželi, koji je i više nego odličan za našu zajednicu. Vlada je prepoznala ovaj projekt i omogućila nam njegovu provedbu- istaknuo je na konferenciji načelnik Ervin Vujica, rekavši kako je Općina spremna i za Fazu III.

Konzultant Ante Lovrić istaknuo je u predstavljanju projekta kako su rezultati vidljivi.

-Načelnik je prepoznao da se ovaj projekt provede i ovdje kod vas u općini. Vi žene znate koliko su krajnji korisnici zadovoljni. Sve pohvale svima koji su uključeni u ovaj projekt, čija provedba traje 18 mjeseci, dok ste vi žene zaposlene na 12 mjeseci. Uz skrb projekt obuhvaća i edukacije, koje nam sada slijede- rekao je Lovrić.

Ukupna vrijednost projekta je 926.052,00 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Uz Općinu Orle, koja je nositelj projekta, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Velika Gorica.

Objava FOTO: Projekt “Zaželi za Općinu Orle” pun pogodak pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.