Prijava

Vaša prijava

Poraz Gorice na startu prvenstva

[]

Nogometaši Rijeke otvorili su novu sezonu Prve HNL pobjedom protiv Gorice od 2:0 u susretu odigranom na Rujevica pred 1.600 gledatelja. Golove za Rijeku zabili su Robert Murić u 19. minuti s 11 metara i Ivan Lepinjica u 54. minuti.

Domaćin je poveo u 19. minuti Murićevim golom iz kaznenog udarca. Murić je gurnuo za Mudražiju koji je uspio okrenuti braniča Gorice, no Moro ga je srušio, a sudac Vučković pokazao na bijelu točku. Murić je bio siguran bijele točke. U 22. minuti gosti su bili korak do izjednačenja, Kristijan Lovrić je pucao iz slobodnjaka, no Labrović je sjajno reagirao. Deset minuta kasnije Gorica ponovo prijeti, no Keita u izglednoj situaciji nije uspio pronaći Dieyea na drugoj vratnici.

Na otvaranju drugog dijela Gorica je nanizala tri prilike. U 49. minuti pucao je Lovrić, ali pored gola. Dvije minute kasnije vidjeli smo novu priliku gostiju. Keita je probio po krilu, poslao povratnu loptu do Mitrovića, ali je njegov udarac Labrović obranio. Gorica nije popuštala i u 52. minuti je Šroler snažno potegnuo s 18 metara, ali je Labrović sjajno reagirao.

Kada se činilo kako bi gosti mogli izjednačiti, Rijeka je u 54. minuti zabila za 2-0. Murić je izveo korner, a Lepinjica glavom zabio za 2-0. Lovrić je u 71. minuti mogao smanjiti, no domaći vratar je upisao još jednu obranu.

Objava Poraz Gorice na startu prvenstva pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.