Prijava

Vaša prijava

FOTO: Ilovača je gorjela, Dubranec proslavio naslov prvaka

[]

Malonogometna liga Vukomeričkih gorica doživjela je svoju punoljetnost- 18 ljeta na bregima se organizirano “lopta” tijekom ljetnih mjeseci zahvaljujući skupini entuzijasta koji su odlučili probuditi uspavana sela i donijeti im dašak radosti i uživanja u ljetnim mjesecima. Jesu li uspjeli? Naravno da jesu, jer Breška je liga izrasla u eminentno amatersko natjecanje koje iznova privlači brojne posjetitelje.

Završnica lige već tradicionalno se održava na Ilovači u Dubrancu. Domaćini su naslov prvaka osigurali ranije, a pred domaćom su publikom odigrali 1:1 protiv Lijevih Štefanka. To ih nije omelo u proslavi titule, jer nakon šest godina pobjednički trofej ponovno se vratio u Dubranec. U čast novim prvacima prilikom proglašenja upaljene su baklje, a po prvi je puta nebo obasjao i vatromet.

Lučelnica je na kraju zauzela drugo, a Kravarsko treće mjesto. Za korak je kratka ostala Šiljakovina, koja je ligu završila na četvrtom mjestu.

Najboljim igračem ovogodišnje lige proglašen je Josip Rak (Šiljakovina), Marko Kordić (Donji Hruševec) najbolji je vratar, a Pavao Galović (Dubranec) s 22 postignuta gola najbolji je strijelac. Uz njih tri, najbolju šestorku lige još čine Marijan Petković (Lučelnica), Ivan Šestak (Pokupsko) i Marko Rovišan (Strezojevo).

Nagrada za fair play pripala je Velikoj Buni, dok je najbolji domaćin ovogodišnje lige bila Gornja Opatija na čelu s Ivanom Brajkovićem, poznatijem kao Breški Mamić.

Već tradicionalno najsvečaniji čin završnice bilo je proglašenje najboljih na kojem je glavnu riječ imao Zlatko Petrac, koji je u duhovitom i opuštenom tonu još jednom zabavio okupljene, kojima se obratio i predsjednik Udruge Franjo Kovačić-Pevec, koji vjeruje kako će se ova tradicija nastaviti još dugo godina. Uz podršku Grada Velike Gorice i Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, ispred kojih su u Dubrancu bili Ivan Rak i Darko Blažinčić vjerujemo da će tako i biti.

Završnica je upotpunjena i zabavom uz Lotos band, a domaćini su već tradicionalno sve počastili i pečenicom.

Objava FOTO: Ilovača je gorjela, Dubranec proslavio naslov prvaka pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.