Prijava

Vaša prijava

Mladi Vatreni u kvalifikacijski ciklus krenuli pobjedom protiv Azerbajdžana

[]

Hrvatski nogometni reprezentativci do 21 godine u novi kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo startali su pobjedom. Na domaćem terenu, u Velikoj Gorici, Hrvatska je svladala vršnjake iz Azerbajdžana 2-0.

Nije dugo trebalo da mladi hrvatski nogometaši zavladaju travnjakom. U 3. minuti Šimić je imao prvi pokušaj, dok je u 7. minuti Antonio Marin iz slobodnog udarca pogodio okvir vrata. No, uspješniji je po tom pitanju bio Luka Sučić, igrač Red Bull Salzburga, koji je u 10. minuti pogodio za 1-0. U svom reprezentativnom debiju Sučić je zabio iz slobodnog udarca, s 20-ak metara, uz pomoć živog zida.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak pa je u 24. minuti za 2-0 pogodio Roko Šimić koji je proslijedio u mrežu loptu upućenu od Biuka. Nakon drugog pogotka uslijedilo je razdoblje igre u kojem je Hrvatska U-21 držala loptu, ali je manje prijetila, dok je Azerbajdžan uglavnom bio nemoćan napraviti bilo što konkretno.

U drugom poluvremenu se nastavilo u ustaljenom ritmu. Hrvatska U-21 je imala posjed, ali su napadačke ambicije ipak splasnule. Najbliže pogotku bili su Marin u 57., Kačavenda u 72. i Vidović u 76. i 84. minuti, no sve do kraja je ostalo 2-0.

Iduća utakmica koju će odraditi mladi hrvatski nogometaši je gostovanje kod Finske u Oulu 7. rujna u 17 sati.

Objava Mladi Vatreni u kvalifikacijski ciklus krenuli pobjedom protiv Azerbajdžana pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.