Prijava

Vaša prijava

Obitelj Caganić začetnici ideje “Doručka u Ščitarjevu”

[]

Prije 30 godina, 3. rujna 1991. monsinjor Josip Frkin, ondašnji župnik velikogoričke župe Navještenja Blažene djevice Marije dap je zavjet Mariji da će ako njezinim zagovorom Velika Gorica bude očuvana od ratnih razaranja vjernici hodočastiti Majci Božjoj Bistričkoj. Marija je svojim zagovorom očuvala Veliku Goricu, a vjernici su zavjet ispunili hodočasteći do Marije Bistrice i natrag. Kolona vjernika krenula je za križem kroz mrak na put molitve i božanske pjesme kao što to čine i dan danas. Obitelj Cahani Drage i Stjepana, koja je prvih godina dočekivala svoje prijatelje da se prolazeći uz njihovu kuću osvježe uz kavu, rakiju i jabuke začetnici su ideje, koja se ubrzo razvila kod mještana, u sada već poznati “Doručak u Ščitarjevu”.

-Ove godine na jubilarno 30-to zavjetno pješačko hodočašće posebno se zahvaljujemo našim Dragi i Stjepanu Caganiću. Zahvaljujemo se i svim mještanima i župljanima ovog drevnog antičkog grada koji su od samih početaka uz osmijeh dočekivali hodočasnike.

Ove godine doručak je pripremljen u skladu epidemiološkim mjerama, a uz tople napitke kavu i čaj, u ponudi su krafne, hot dog. đački sendvič, gibanice, kiflice, banane, jabuke, flaširana voda.

Zahvaljujemo se našim donatorima i svima koji su s radošću pomogli u pripremi doručka 30-tog jubilarnog hodočašća; grad Velika Gorica, gradonačelnik Krešimir Ačkar, Ervin Kolarec, Stjepan Zagorac, jahačice Andriana i Korina Peher, LD Šljuka Ščitarjevo, Udruga Mali prijatelji, KUD Ščitarjevo, DVD Ščitarjevo, DVD Kosnica, Udruga Žena Ščitarjevo, Svjećar i medičar Saraga, Euroherc, Zagrebačke pekarne Klara, KUU Turopoljska tradicija, Foto Ljubek, Vlado Deverić, Cedekap d.o.o., Udruga umirovljenika Grada Velika Gorica, obitelj Nade Kunić, obitelj Branke Tretinjak, Ankica Huzjak, Kolači Martinec, Stjepan Božić, NK Mladost Obrezina, Udruga umirovljenika Ščitarjevo, Voćni sokovi d.o.o., CB Stari Grad, OŠ Ščitarjevo, MO Kosnica i Žumberački sinovi d.o.o.- poručili su iz Mjesnog odbora Ščitarjevo.

Objava Obitelj Caganić začetnici ideje “Doručka u Ščitarjevu” pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.