Prijava

Vaša prijava

FOTO: Velika Gorica ugostila trodnevnu radionicu na temu mentalnog zdravlja djece i mladih

[]

Mentalno zdravlje djece i mladih, važnost ranog prepoznavanja problema mentalnog zdravlja te uloga odgojno-obrazovnih djelatnika u prepoznavanju problema mentalnog zdravlja kod učenika i pružanju psihološke prve pomoći učenicima s problemima mentalnog zdravlja bili su tema edukativne radionice PoMoZiDa (Promicanje Mentalnog Zdravlja Djece) koja se održala u razdoblju od 2. do 4. rujna 2021. godine u prostorijama Gimnazije Velika Gorica.

Program je razvijen u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., elementa Zdravstveno obrazovanje, podelementa Mentalno zdravlje.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, kao partner na projektu, organizirao je provedbu ove trodnevne radionice napredne razine edukativnog programa PoMoZiDa za 20 odgojno-obrazovnih djelatnika s područja Zagrebačke županije.

Program su vodile dr. Bernarda Krnić, spec. školske medicine, voditeljica Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i dr. Mateja Kopsa Sobota, spec. školske i adolescentne medicine iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u suvoditeljstvu s prof. Ljiljanom Muslić, kliničkom psihologinjom i voditeljicom Službe za promicanje mentalnog zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Krajnji je cilj programa bio pružiti odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovna znanja o mentalnom zdravlju te mentalnom zdravlju djece i mladih, kao i znanja i vještine o prepoznavanju problema mentalnoga zdravlja u području depresivno-anksioznih smetnji, pružanju psihološke prve pomoći odnosno pravovremene emocionalne podrške te pružanju informacija koje potiču na traženje pomoći.

FOTO: Zagrebačka županija

Objava FOTO: Velika Gorica ugostila trodnevnu radionicu na temu mentalnog zdravlja djece i mladih pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Utorak – izvješće o broju oboljelih do 10 h

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike