Prijava

Vaša prijava

VELIKA GORICA: Dodijeljeno 8.8 bespovratnih milijuna kuna za provedbu tri EU projekta

[]

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručila je tri ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata u iznosu od 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Riječ je o sufinanciranju troškova vlastitog udjela grada u EU projektima, navodi se u priopćenju Ureda gradonačelnika Velike Gorice.

Ministrica Tramišak je gradonačelniku Ačkaru uručila ugovore za energetsku obnovu osnovnih škola Nikole Hribara i Vukovina te energetsku obnovu zgrade na Šetalištu Franje Lučića (zgrada nekadašnjeg goričkog rodilišta).

– Ovo je naš impuls vašem daljnjem razvoju i financiranju novih projekata, jer dobiveni novac za završene projekte možete uložiti u one s kojima tek započinjete, izjavila je ministrica Tramišak.

Uz navedene projekte, Grad je tražio sufinanciranje za još šest projekata koji su u provedbi te se očekuje pozitivan odgovor i novi ugovori do konca godine.

– Grad Velika Gorica trenutno u provedbi ima EU projekata u vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 82 milijuna kuna, rekao je Ačkar.

Objava VELIKA GORICA: Dodijeljeno 8.8 bespovratnih milijuna kuna za provedbu tri EU projekta pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.