Prijava

Vaša prijava

FOTO: Velika Gorica ugostila završnicu Prvenstva Hrvatske u pijesku, Fusio prvak

[]

Pješčana Arena u Cvjetnom naselju ugostila je još jedan veliki pješčani događaj. Nakon niza turnira u odbojci na pijesku, pikado turnira, danas se na terenu u Cvjetnom naselju odigrava završnica premijernog Prvenstva Hrvatske u nogometu na pijesku. Zasluga za pokretanje ovog brzo rastućeg sporta u Hrvatskoj idu Draganu Đukanoviću, na čiju je inicijativu pokrenuta i nacionalna reprezentacija, iza koje je nekoliko nastupa na međunarodnim turnirima.

Premijerno izdanje Prvenstva okupilo je šest ekipa; Beasal Gorovo iz Opatije, Varadero iz Zagreba, Pješčanu Oluju iz Zagreba, Pulu, Umag te zagrebački Fusio koji je ušao u povijest, budući da je ponio titulu prvog prvaka Hrvatske.

U izravnom dvoboju za naslov prvaka, Fusio kojeg je s klupe predvodio Emanuel Benković u sjajnom susretu punom preokreta sa 7:6 je bio bolji od Umaga okitivši se naslovom državnog prvaka.

Svoje zadovoljstvo takvim raspletom nije krio niti sam Đukanović, kojeg naročito raduje sve veći interes javnosti za nogometom na pijesku, kao i najava osnivanja novih klubova. Tko zna, možda će sljedeće godine i Velika Gorica imati svoga predstavnika na Prvenstvu, jer svi preduvjeti za to postoje.

Objava FOTO: Velika Gorica ugostila završnicu Prvenstva Hrvatske u pijesku, Fusio prvak pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.