Prijava

Vaša prijava

FOTO: Rukometaši Gorice na startu prvenstva poraženi od Dubrave

[]

Na startu nove sezone Paket 24 Premijer lige A rukometaši Dubrave su na svom parketu slavili protiv Gorice 29:27. Odlično otvaranje sastava Kreše Ivankovića i prednost 4:1 dala je poticaj Veprovima koji su samo jedanput u susretu bili u rezultatskom zaostatku i to u 19.minuti kada je Ivan Laljek zabio sedmerac za 10:9. Odmah je istom mjerom uzvratio prvi domaći strijelac Ivan Barbić, a nakon pogotka vratara Dominika Markovića za 11:10 gosti nisu više uspjeli stići do izjednačenja ili prednosti.

Nakon 13:12 na poluvremenu drugi dio otvaraju Barbić, Marin Lisac, Mislav Obradović i Nikola Kaštelan za +4 (17:13). Kontrolirala je Dubrava rezultat iako je Gorica u završnici stigla na mini zaostatak 28:27 preko Dominika Gala. Sve dvojbe je riješio Barbić zabivši sedmerac kojeg je izborio Matej Komljenović.

Barbić je zabio 7 pogodaka, Mislav Turčić 5 (bez promašaja) koliko je zabio i Obradović 5 uz jedan promašaj. Kod Gorice Lucian Bura je zabio 8 pogodaka, a Juro Čakarić 6 bez promašaja.

-Znali smo što trebamo raditi i kako igrati i znali smo da Dubrava ima kvalitetu. Imaju mladost bez previše iskustva, ali imaju srce i lijepo igraju. Naši problemi su određene ozljede uz kratku klupu. Nije išlo i danas je Dubrava bila bolja i iskoristila svoje šanse koje mi nismo- kaže Lucian Bura.

-Želim čestitati cijeloj ekipi i trenerima. Nećemo reći da se nismo nadali jer smo se dva tjedna pripremali za ovu utakmicu. Gorica je jako težak protivnik, ali borili smo se cijelu utakmicu i ostavili srce na parketu za ovu pobjedu- kaže Ivan Barbić u svom debiju u dresu Dubrave.

-Drago mi je da smo dobro otvorili utakmicu što je dalo samopouzdanje dečkima koji su shvatili da netko može biti bolji i iskusniji, ali da ne može biti gladniji pobjede. Ova mlada momčad mora imati veliki motiv i želju i to je danas pokazala. Čestitam dečkima od srca na strahovito velika dva boda za nas. Dominirali smo čitavim tijekom susreta i ono što je dobro za ove mlade dečke je da su pokazali karakter kada je utakmica došla u egal mi smo uspjeli slomiti suparnika- riječi su presretnog trenera Dubrave Kreše Ivankovića, a njegov kolega Andrija Nikolić nije mogao biti zadovoljan konačnim ishodom.

-Stalno smo bili u nekom zaostatku za Dubravom koja je danas odigrala odličnu utakmicu i mogu samo reći zasluženo pobijedila. Nešto nam je falilo kada smo došli u neizvjesnost, a to je prije svega mislim koncentracija kod određenih šuteva.

TEKST I FOTO: Krešo Galić

Objava FOTO: Rukometaši Gorice na startu prvenstva poraženi od Dubrave pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.