Prijava

Vaša prijava

Košarkaši Gorice novu sezonu otvaraju gostovanjem u Šibeniku

[]

Nakon dugog iščekivanja i pripremnog perioda, ovaj vikend napokon startaju utakmice HT Premijer lige. Bikove na otvaranju sezone očekuje teško gostovanje u Šibeniku protiv momčadi koja će zajedno s Goricom sudjelovati i u Alpe Adria Cupu.

Šibenka ima novog trenera Damira Milačića i bitno izmijenjen roster u odnosu na prošlu sezonu. Nema više dva najbolja strijelca lige iz prošle sezone Mikovića i Freemana kao ni Širka i Šarića. Međutim, u klub se vratio provjereni domaći centar Pavao Paić, a pristigli su još Patrik Jambrović iz Zaboka, Bruno Rebić iz Alkara te Adnan Arslanagić iz Škrljeva. I glavni strateg Gorice, Josip Sesar morao je ukomponirati nekoliko novih igrača u svoj sustav (Cvitković, Majić, Konjević, Cinac), a u subotu ćemo vidjeti tko je bio uspješniji.

-Šibenka je jedna kvalitetna momčad koja ima spoj mladosti i iskustva. Mi smo dobro radili zadnji tjedan, a svi igrači su nam se oporavili. Idemo u Šibenik spremni, željni košarke i željni da prvenstvo napokon krene. Što se tiče same utakmice i rezultata teško je i s moje strane i sa strane trenera Šibenke prognozirati u kojem smjeru će utakmica ići jer dosta je novih igrača s obje strane. U svakom slučaju čeka nas zanimljiva utakmica, idemo odigrati muški i nadam se dobrim vijestima- zaključio je Sesar.

Marko Baković jedan je od najdugovječnijih igrača u redovima Bikova i vrlo važan kotačić u Sesarovom stroju. Ove sezone pokrivat će pozicije četiri i pet, a popularni Baka se nada prvoj pobjedi.

-Gostovanje u Šibeniku je uvijek samo po sebi nezgodno jer to je oduvijek vruć teren. Trebamo odigrati timski, skupiti glave i pokušati izboriti prvu prvenstvenu pobjedu koja bi nam jako puno značila na otvaranju nove sezone- riječi su centra Gorice koji svake sezone oduševljava publiku atraktivnim alleyoop zakucavanjima.

Utakmica je na rasporedu u subotu 18. rujna s početkom u 17 sati.

Objava Košarkaši Gorice novu sezonu otvaraju gostovanjem u Šibeniku pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.