Prijava

Vaša prijava

Gorica u sudačkoj nadoknadi ostala bez svega u Osijeku

[]

U jedinom nedjeljnom susretu 9. kola Prve HNL Osijek je u Gradskom vrtu svladao Goricu s 3-2. Gosti su dva puta vodili pogocima Anthonyja Kalika (29) i Frana Brodića (81), no domaće je s dva gola u igru vraćao Mirlind Daku (75, 84) da bi pobjedu osigurao Danijel Lončar (90+3) duboko u sudačkoj nadoknadi vremena.

Gorica je povela sjajnim golom Kalika u 29. minuti, prvo je izvrstan potez izveo Lovrić koji je prošao po lijevom krilu, a zatim lucidnom povratnom loptom iz balansa izbacio čak četiri domaća igrača i dodao Kaliku. Uslijedio je udarac vanjskim dijelom kopačke s 22 metra koji se od vratnice odbio u mrežu.

Taj je rezultat vrijedio sve do 75. minute, a onda je uslijedila “luda završnica”. Osijek je poravnao na 1-1 iz vrlo dvojbene situacije, Bočkaj je ubacio u kazneni prostor prema Topčagiću koji je evidentno rukom spustio loptu, a dojam je da je bio i u zaleđu, da bi se u nastaloj gužvi najbolje snašao Daku i pogodio. Uslijedila je kratka provjera putem VAR-a koji, začudo, nije ustanovio ništa sporno. Do nove prednosti gostujući sastav stigao je u 81. minuti preko Brodića koji je glavnom sjajno pucao nakon ubacivanja Pršira. No, drugo vodstvo Gorice trajalo je samo tri minute, Osijek je osigurao novi prekid, novi ubačaj Bočkaja kojega je Daku glavom pretvorio u 2-2.

I kada se očekivala podjela bodova, Osijek je nakon ubačaja iz kuta kojega je, naravno, izveo Bočkaj stigao do pobjede. Vratar Gorice Banić pogrešno je procijenio let lopte, a njegovu grešku je na drugoj vratnici spremno dočekao Lončar i donio veliko slavlje domaćima.

Ovom pobjedom drugi Osijek se bodovno izjednačio s vodećom Rijekom, oba sastava imaju po 17 bodova, ali Rijeka ima susret manje.

Objava Gorica u sudačkoj nadoknadi ostala bez svega u Osijeku pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.