Prijava

Vaša prijava

FOTO: Obilježen Dan Gradske četvrti Kurilovec

[]

22. rujna 1991. godine poginule su prve žrtve na velikogoričkom području, Vlado Stepanić i Neven Veselić. Njima u čast toga se dana obilježava Dan Gradske četvrti Kurilovec, koja je taj status dobila prije 20 godina.

Program obilježavanja Dana Gradske četvrti Kurilovec započeo je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom na Sajmištu kod spomen ploče Vladi Stepaniću i Nevenu Veseliću, a nastavljen je polaganjem vijenaca u Spomen parku u Kurilovcu kod spomenika poginulim Kurilovčanima. Vijenci i svijeće položili su obitelji poginulih kurilovečkih branitelja, izaslanstvo Grada Velike Gorice s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom, delegacija Gradske četvrti s predsjednikom Damirom Slojšekom, mjesne udruge, Plemenita općina turopoljska, predstavnici političkih stranaka, nakon čega je svetu misu celebrirao velečasni Ivan Norbert Koprivec.

Obilježavanje je završilo u Gasilani svečanom sjednicom na kojoj je nazočne je kratkim govorom pozdravio predsjednik Gradske četvrti Kurilovec, Damir Slojšek.

 

Objava FOTO: Obilježen Dan Gradske četvrti Kurilovec pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.