Prijava

Vaša prijava

Gradski zbor Franjo pl. Lučić putuje u Rim na proslavu svetog Jeronima

[]

Nakon godinu i pol dana svojevrsne „karantene“ kad je riječ o probama i nastupima, Gradski zbor Franjo pl.Lučić se posljednja tri tjedna intenzivno pripremao za jedan značajan nastup. Naime, Hrvatska rimska zajednica proslavit će svetkovinu sv. Jeronima, nebeskog zaštitnika Papinskog hrvatskog zavoda i Hrvatske crkve sv. Jeronima, liturgijskim slavljem u crkvi sv. Jeronima u Rimu u četvrtak 30. rujna u 18.30 sati. Koncelebriranu sv. Misu predvodi i propovijeda mons. Tomislav Đukez, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, službenik u Državnom tajništvu Svete Stolice. Liturgijsko pjevanje na misnom slavlju animirat će Gradski zbor Franjo pl. Lučić iz Velike Gorice.

Gradski zbor Franjo pl.Lučić, zajedno sa svojom voditeljicom prof. Dubravkom Veliki, te korepetitorom prof. Tiborom Naglićem putuje u Rim, gdje će na velikom misnom slavlju hrvatske zajednice u Rimu, nastupom obogatiti liturgijsku svečanost, a ujedno predstaviti i Grad Veliku Goricu. Program je pomno biran, predstavit će se bogata hrvatska zborska baština i izvesti neka od kapitalnih djela hrvatske zborske literature, poput Offertoriuma Cum invocarem za solo sopran, zbor i orgulje, Vatroslava Lisinskog, Svrši stopi moje, Krste Odaka, te djela Franje pl.Lučića, Rulolfa Matza i Jakova Gotovca. Sjajan je to uvod u novu zborsku sezonu i priprema za proslavu 25. obljetnice osnutka koju će gradski zbor obilježiti iduće godine.

-Sretni smo što smo napokon započeli s probama, a osobito nas veseli što ćemo nakon duge pauze imati priliku nastupiti u Rimu, u predivnoj crkvi Sv.Jeronima, u kojoj ćemo obogatiti misno slavlje velebnim djelima hrvatske zborske baštine- Istaknula je Lidia Capković Martinek, predsjednica i solistica gradskog zbora Franjo pl.Lučić.

Objava Gradski zbor Franjo pl. Lučić putuje u Rim na proslavu svetog Jeronima pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.