Prijava

Vaša prijava

MARINA DRAŠKOVIĆ, predsjednica Judo kluba Fuji: Pokazali smo da je nemoguće samo malo teže za postići

[]

Svečana premijera dokumentarnog filma Fuji, Judo kluba za osobe s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice, održana je u subotu, u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu.

Prva premijera ovog kratkog dokumentarnog filma, koji prikazuje rad i aktivnosti Judo kluba osoba s invaliditetom Fuji, okupila je brojne uzvanike i posjetitelji. Između ostalih, premijeri su nazočili Krešimir Šamija- izaslanik ministrice turizma i sporta, ravnatelj Uprave za sport, Siniša Krajač- glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Ana Sršen- dopredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Sanda Čorak- predsjednica Hrvatskog judo saveza.

Marina Drašković, predsjednica Judo kluba Fuji, u judo trening s djecom s poteškoćama krenula je prva u Hrvatskoj.

– Ovaj film nastao je kako bi potaknuo druge sportske klubove da u svoje redove uključe i djecu s teškoćama. Jedan od glavnih ciljeva za kreiranje ovoga filma bio je dati sportašima s poteškoćama medijski prostor te na taj način ukazati na nužnost poticanja drugih sportskih klubova na inkluziju. Hvala mojoj obitelji na beskompromisnoj podršci, hvala svim trenerima, “pinkyjevcima”, “fujijevcima”, Hrvatskom judo savezu, Gradu Velika Gorica, svim institucijama i pojedincima koji nam pomažu. Pokazali smo da je nemoguće samo malo teže za postići i idemo dalje s istim razmišljanjem – rekla je Drašković.

U posljednje tri godine klub je provodio različite aktivnosti u okviru EU projekta Judo Inkluzija, a stvaranje i konačna premijera ovog dokumentarca od velikog su značaja za sve one koji sudjeluju u aktivnostima kluba Fuji.

Velikogorička premijera održat će se sutra u 18 sati u POUVG. Ulaznice se mogu besplatno preuzeti na blagajni kina.

 

Objava MARINA DRAŠKOVIĆ, predsjednica Judo kluba Fuji: Pokazali smo da je nemoguće samo malo teže za postići pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.