Prijava

Vaša prijava

Bišćan objavio popis za Norvešku i Azerbajdžan, među pozvanima i Goričani Dominik Kotarski, Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir

[]

Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan, objavio je popis igrača uoči predstojećih kvalifikacijskih utakmica za plasman na Europsko prvenstvo 2023. godine protiv Norveške u Varaždinu (8. listopada) i Azerbajdžana u Sumgajitu (12. listopada).

Bišćan je pozvao 24 igrača, a okupljanje reprezentacije je 4. listopada u hotelu Double Tree by Hilton u Zagrebu. Mladi “Vatreni” trenirat će u Velikoj Gorici do odlaska u Varaždin dan uoči utakmice.

– Očekuju nas dvije vrlo važne utakmice, od kojih se ona prva protiv Norveške nameće kao vrlo zahtjevna. Norvežani, naime, uz Austrijance, slove kao naši najveći konkurenti u skupini. Pobjeda Norvežana u međusobnom susretu s Austrijom u rezultatskom je smislu bila izraženija, no što su to pokazala događanja na terenu. Austrijanci su bili bolji i konačni rezultat mogao je biti potpuno drukčiji, kazao je Bišćan.

– Vjerujem, međutim, u našu momčad, znam koliko vrijedimo i nadam se da ćemo to opravdati u Varaždinu. Što se utakmice s Azerbajdžanom tiče, kvaliteta jest na našoj strani, ali pristup igrača mora biti na najvišoj razini. Samo u tom slučaju možemo računati na pobjedu, dodao je izbirnik U-21 reprezentacije.

Hrvatska se trenutno nalazi na trećem mjestu skupine A sa šest bodova koliko imaju i vodeća Norveška i drugoplasirana Austrija. No, Norveška i Hrvatska imaju utakmicu manje od Austrije.

Na popisu su se tako našli vratari Dominik Kotarski, Ivor Pandur i Nikola Čavlina; braniči Boško Šutalo, David Čolina, Bartol Franjić, Mario Vušković, Krešimir Krizmanić, Josip Šutalo, Hrvoje Smolčić i Nikola Soldo; vezni Jurica Pršir, Luka Sučić, Martin Baturina, Marko Bulat, Ante Palaversa, Niko Rak i Jakov-Anton Vasilj te napadači Antonio Marin, Stipe Biuk, Denis Bušnja, Lukas Kačavenda, Marin Ljubičić i Roko Šimić.

Objava Bišćan objavio popis za Norvešku i Azerbajdžan, među pozvanima i Goričani Dominik Kotarski, Krešimir Krizmanić i Jurica Pršir pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.