Prijava

Vaša prijava

Trijumf goričkih rukometaša u Vinkovcima

[]

Pobjeda protiv Poreča, donijela je toliko potrebno samopouzdanje u redove HRK Gorice, koja je u novu sezonu Paket24 Premijer lige ušla s dva poraza. Nisu igrači trenera Andrije Nikolića u susretima s Dubravom i PPD Zagrebom djelovali loše, no bodova nije bilo. K tome zaredale su i nove ozljede, tako da je van stroja uz ranije ozlijeđen Dominika Novaka i Mateja Svržnjaka ostao i Ivan Laljek.

No, na muci se poznaju junaci, te su Goričani nakon Poreča bodove uzeli i na gostovanju u Vinkovcima kod Spačve koju su porazili s 30:28. Većim dijelom prvog poluvremena u vodstvu je bila domaća momčad koja je imala i tri pogotka viška (13:10, 14:11), no sjajnom završnicom u kojoj su Goričani postigli tri pogotka, na predah se otišlo rezultatom 14:14. Kako su zatvorili tako, su gorički rukometaši i otvorili nastavak susreta-odlučno i hrabro.

Nakon što je Lucijan Bura u 40. minuti pogodio za +2 (18:20), domaći rukometaši goričku prednost više nisu uspjeli spustiti na manju razliku. Štoviše, prednost se i povećavala do najvećih +5, što su igrači Spačve u završnici uspjeli ublažiti za konačnih 28:30.

Napadački je ponovno sjajan bio Lucijan Bura koji je postigao 11 pogodaka, a kapetanski je odigrao i kapetan Hrvoje Ceković koji se zaustavio na sedam pogodaka. Svoju je večer imao i vratar Tomislav Sladoljev koji je zaustavio 13 protivničkih udaraca.

Objava Trijumf goričkih rukometaša u Vinkovcima pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.