Prijava

Vaša prijava

KREŠIMIR AČKAR, gradonačelnik Velike Gorice: Kod djece nema izbjegavanja istine, oni ne zaboravljaju ono što se dogovorite

[]

Krešimir Ačkar sastao se danas s predstavnicima Dječjeg gradskog vijeća, kako bi prokomentirali aktualne teme, ali i zadali gradonačelniku pokoji novi zadatak, kako bi im se još malo poboljšali uvjeti u školama i njihovim životnim sredinama.

Male je vijećnike tako zanimalo što je s javnim prijevozom i povezanosti Velike Gorice s ostalim okolnim naseljima, htjeli bi sprave na dječjem igralištu kod škole u Velikoj Mlaki, bolju komunikaciju Učeničkih vijeća škola s ravnateljima, nezaobilazna tema bila je djeca u doba pandemije, a pokazali su i interes o političkom putu gradonačelnika.

-Poseban je doživljaj biti s djecom, jer djeca su iskrena, neposredna i oni govore ono što su stvarne potrebe. Oni ne pretjeruju, a kao što ste i sami vidjeli oni prihvaćaju argumente. No, kada su djeca u pitanju morate voditi računa da kod njih nema izbjegavanja istine, jer kada se s njima nešto dogovorite oni to ne zaborave- kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar, pohvalivši inicijativu Dječjeg gradskog vijeća zahvaljujući kojem su pokrenuti brojni dobri projekti u predškolskom i školskom sustavu.

-Inicijativa za besplatne udžbenike i radne bilježnice došla je upravo od strane Dječjeg gradskog vijeća, inicijativa za produžene boravke koji su utrostručeni, ormarići po školama za stvari, sve to su inicijative Dječjeg gradskog vijeća- istaknuo je Ačkar te poručio kako s djecom treba iskreno komunicirati.

Na samom početku predsjednik Dječjeg gradskog vijeća, Matija Dražetić izvijestio je o radu Vijeća, u proteklom vremenu koje je u velikoj mjeri bilo ograničeno zbog pandemije koronavirusa.

-Zadovoljni smo jer smo saznali dosta stvari, pogotovo uz javni prijevoz, jer me sada kao srednjoškolca zanima kako će to funkcionirati i iduće godine. Isto tako važno nam je da se u okolnim naseljima svima omoguće školska igrališta, za djecu svih dobi– istaknuo je Matija, kojem je ovo sedma godina otkako je na čelu Dječjeg gradskog vijeća.

Matijin kolega, Antonio Šipušić 2019. postao je članom Nacionalnog foruma Eurochild-a te je sudjelovao na njihovom prvom susretu u Lovranu.

-Stalno komuniciramo s Eurochildom, vezano uz važna pitanja za djecu na nivou EU, ali i na nacionalnom nivou. Svakako jedna od važnih tema je dječje siromaštvo, te je sada u izradi Strategija o pravima djeteta- rekao nam je Antonio, koji je inače potpredsjednik Vijeća.

Objava KREŠIMIR AČKAR, gradonačelnik Velike Gorice: Kod djece nema izbjegavanja istine, oni ne zaboravljaju ono što se dogovorite pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.