Prijava

Vaša prijava

FOTO: Treća uzastopna pobjeda rukometaša Gorice

[]

Rukometaši Gorice usprkos svim problemima i nedaćama s kojima se susreću dobro guraju u Paket24 Premijer ligi. Nakon nešto lošijeg ulaska u prvenstvo, Goričani su u posljednja tri susreta maksimalni. Niz koji je započeo protiv Poreča, nastavljen je proteklog vikenda u Vinkovcima, da bi u susretu petog kola na parketu Gradske sportske dvorane bez bodova ostao Rudar. Povratnik u premijerligaško društvo u Velikoj Gorici je poražen s uvjerljivih 31:23.

Gorica je trebala više od 20. minuta da slomi otpor čvrstog i upornog Rudara. Gosti su naime sve do tada vodili s pogotkom ili dva razlike. Završnih deset minuta prvog dijela Gorica je odigrala sjajno primivši samo jedan pogodak za vodstvo 14:11 prilikom odlaska na odmor.

Još odlučnije krenuli su Goričani u drugi dio. I vrlo brzo se odvojili na šest razlike (18:12) i time zapravo riješili pitanje pobjednika. Njihova je prednost do konačnih plus osam narasla u završnici kad su napravili seriju od 4:1. Visoko vodstvo u završnici susreta omogućilo je treneru Andriji Nikoliću da na teren gurne goričku mladost (Turčić, Turkalj, Baković, Tomašić), koje je predvodio kapetan i senator Gorice Hrvoje Ceković, koji je i sam na ovakav način prije petnaestak godina započeo svoj put u seniorskoj momčadi.

Lucian Bura ponovno je bio prvi topnik Gorice s osam pogodaka, a odličnu je večer imao i Filip Goričanec sa šest pogodaka iz šest pokušaja, koliko je zabio i Dominik Gal. Kod gostiju najbolji Maksimilijan Jurić s pet pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA, 5. KOLO
HRK GORICA – RK RUDAR 31:23 (14:11)
HRK GORICA: Turčić 4 obrane, Ceković 3, Turkalj, Goričanec 6, Baković, Cikatić 1, Čakarić 4, Solariček, Jozepović, Sladoljev 8 obrana, Bura 8, Barišić, Tomašić 3, Gal 6. TRENER: Andrija Nikolić
RK RUDAR: Otmačić 4 obrane, Skendrović, Runtas, Jurić 5, M. Štajnker 1, Škiljan, Gaća 3, M. Trčak, Suban, T. Štajnkler 4, Bartolić, Javor, A. Trčak 1, Žitković 5 obrana, Vrpoljac 5, Starčević 4. TRENER: Darijo Gaća

 

Objava FOTO: Treća uzastopna pobjeda rukometaša Gorice pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.