Prijava

Vaša prijava

FOTO: Miris kestena i traktorske kosilice i ove jeseni upotpunili društveni život Buševca

[]

Udruga Moj Buševec organizirala je 8. Buševsku kestenijadu i 3. utrku Mlađi traktorskih kosilica ‘Tur Challenge Buševec” koja je okupila osam sudionika. Nakon odrađenih kvalifikacija, najbržim se u utrci pokazao Matija Ervojić. Drugi je bio Filip Rožić, dok je treće mjesto osvojio Luka Mravec.

-Nisu to brze kosilice tako da većinom imamo mlađe sudionike. Oni su se pronašli u tome i odazvali natjecanju- ispričao nam je Danijel Rožić, predsjednik Udruge Moj Buševec, koja uz vatrogasce, folkloraše, nogometaše i šahistikinje obogaćuje društveni život Buševca.

-Ovo je još jedno naše događanje iz našeg bogatog društvenog života. Svaka čast Udruzi i njihovom predsjedniku Danijelu Rožiću koji se potrudio da ovom manifestacijom još malo podigne naš svakodnevni život- s ponosom je istaknula predsjednica MO Buševec Ivana Belošević.

Posjetitelji su mogli kušati pečene kestene, kolače od kestena i domaće štrukle. U ponudi je bio i domaći mošt, a imali su prigodu kupiti i ‘Turopolski starinski kolendar za 2022. leto’. Bila su izloženi i oldtimeri, čak i nekoliko vozila iz drugog svjetskog rata, a predstavila ih je nedavno osnovana udruga Vladimira Štarkelja.

Cjelokupno događanje imalo je humanitarnu akciju, jer sva prikupljena sredstva uložit će se u uređenje kuće obitelji Salamon iz Strašnika. Inače, u ovu akciju uključile su se inače sve mjesne udruge.

Objava FOTO: Miris kestena i traktorske kosilice i ove jeseni upotpunili društveni život Buševca pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.