Prijava

Vaša prijava

FOTO: Velika Gorica bogatija za Oldtimer klub Turopolje

[]

U vikendu za nama održana je 8. Buševska kestenijada, u sklopu koje je održano i treće izdanje utrke traktorskih kosilica “Tur Challenge Buševec”. Između ostaloga, ovogodišnja je manifestacija bila obogaćena i za izložbu oldtimer vozila, koja su izložili članovi novoosnovane goričke udruge Oldtimer klub Turopolje, kojima je ovo bila prva aktivnost.

Udruga je osnovana prije dvadesetak dana, a za predsjednika je izabran Vladimir Štarkelj.

-Niz godina je postojala inicijativa za osnivanjem, no nikada nije došlo do toga. Prije godinu dana stupio sam u kontakt s Vladom Gašparcem koji je glavni motivator cijele ove priče. S današnjim danom imamo 21 člana- ispričao nam je Štarkelj te otkrio kakvim se sve vozilima članovi udruge mogu pohvaliti.

-Imamo sve od motorića do kombajna. Jednostavno, sva vozila na motorna goriva koja se kreću- priča nam dalje Štarkelj i pokazuje na najstarija vozila (traktore) koji potječu iz pedesetih godina prošlog stoljeća.

-Vjerujem kako ćemo i mi u skoroj budućnosti organizirati lijepe i krasne manifestacije vezane uz tehničku kulturu. Naš rad se temelji na očuvanju tehnike, a i mi sami smo se i okupili kako bi očuvali ta vozila i predstavili javnosti- zaključio je Štarkelj.

Objava FOTO: Velika Gorica bogatija za Oldtimer klub Turopolje pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.