Prijava

Vaša prijava

PREDSTAVLJENA STUDIJA PROMETNOG FAKULTETA: Velika Gorica uvodi 16 linija, cijene karata ostaju iste

[]

U Velikoj Gorici predstavljena je najavljena Studija javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika Grada Velike Gorice, koju je izradio Prometni fakulteta u Zagrebu, koji je ovom studijom ponudio određena rješenja i prijedloge nove organizacije prijevoza.

U tu je svrhu najavljeno uvođenje 16 linija, među kojima su četiri nove; kružna linija koja će prometovati na relaciji Velika Gorica – Pleso-Željeznički kolodvor, linija za Meridijan 16 te još tri linije kojima se uvodi javni prijevoz do nekih naselja (Gudci, Velika Mlaka, Mičevec) koja taj prijevoz do sada nisu imala. Ukupan broj linija tako je s dosadašnjih 13 povećan na 16, a povećan je i broj polazaka u radnom danu kao i u danima vikenda, a ono što je svakako najvažnije ja da će cijena karata unatoč promjenama ostati ista.

-Glavna intencija je poboljšanje našega javnog prijevoza, gdje mislimo na naš lokalni prijevoz za koji je odgovoran Grad. Pri tome tu mislimo na poboljšani prijevoz prema željezničkom kolodvoru, ubacili smo i neke nove linije i koncesionar koji će biti natječajem će biti uvjetovan da ima nove buseve. Cijena prijevoza neće se mijenjati- kazao nam je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Nakon savjetovanja i eventualnih primjedbi građana na objavljenu studiju raspisat će se natječaj za novim koncesionarom.

-Nadamo se da će to biti, ako sve bude u redu, u proljeće- navodi Ačkar, koji je na novinarsko pitanje kako je studijom predviđeno i osnivanje vlastitog autoprijevozničkog poduzeća, kazao kako je to trenutačno poprilično skup potez.

-To bi bilo moguće ukoliko bi se povezali s još nekom većom općinom ili gradom. Tek tada bismo mogli imati vlastitog prijevoznika i to bi tada bilo isplativo- pojasnio je gradonačelnik.

Studiju je predstavio voditelj katedre za tehnologije gradskog prometa Fakulteta prometnih znanosti u funkciji izrađivača studije Marko Slavulj.

-Ono što je pozitivno je da se praktički sada povezao željeznički kolodvor koji do sada nije imao funkciju. Svi u Hrvatskoj pričamo o integriranom prijevozu putnika, a sada je to prilika i napraviti-rekao je Slavulj istaknuvši upravo povezanost sa željezničkim kolodvorom, čime će Velikogoričani imati brži prijevoz do metropole.

Prometna studija već danas će biti objavljena na službenim stranicama Grada gdje će se provesti sudjelovanje s javnošću odnosno građanima Velike Gorice koji će moći dati svoje prijedloge i primjedbe na prijedlog nove organizacije prijevoza na e-mail: javni.prijevoz@gorica.hr.

Objava PREDSTAVLJENA STUDIJA PROMETNOG FAKULTETA: Velika Gorica uvodi 16 linija, cijene karata ostaju iste pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.