Prijava

Vaša prijava

Velikogorički MOST traži konkretne odgovore na temu Aglomeracije

[]

MOST Velika Gorica još jednom je javno uputio gradskoj upravi niz pitanja na koja očekuje odgovore, koji zanimaju i brojne Velikogoričane. Tema zbog koje su MOST-ovci sazvali još jednu konferenciju bila je Aglomeracija, no vodeći ljudi stranke dotaknuli su se još nekoliko tema.

-U medijima smo vidjeli kako je VG Vodoopskrba ponovno odgodila otvaranje natječaja za izgradnju pročistača. To pokazuje da se približavamo roku (siječanj 2023. godine) i vremena je sve manje. Aglomeracija kao takva ide jako loše, vidimo kako nam izgledaju ceste po gradu. Zatražio sam na prošlom Gradskom vijeću od gradonačelnika i VG Vodoopskrbe da mi kažu imaju li back up plan u slučaju da se sve ne realizira prema planu, odnosno što nas čeka nakon siječnja 2023. i imaju li spremno rješenje da se sve podmiri u krajnjem roku jer sve građane Velike Gorice čekaju veliki problemi ako ne ispunimo taj zadani cilj. Odgovorili su mi kako teče Aglomeracija, ali to nije odgovor- rekao je koordinator MOST-a Damir Slojšek, koji je u međuvremenu dobio informaciju kako se provodi i u kojoj je fazi Aglomeracija trenutno, a ne i odgovor na pitanje koje je tražio.

-Na pragu smo jeseni, sve je više vode na našim ulicama, a mi iz medija doznajemo kako je ponovno odgođeno otvaranje natječajnih ponuda za izgradnju pročistača Vodoopskrbe i odvodnje grada Velike Gorice, koji je trebao biti izgrađen iz okvira financijskih sredstava Aglomeracije- rekao je Ivan Bekavac, koji se osvrnuo i na odbijanje imenovanje ulice u Gradskoj četvrti Miljenko Granić imenom velikogoričkog junaka Tihomira Tomašića-Tihice.

-Iz medija također doznajemo kako je gradonačelnik izdao uputu službi za reviziju poslovanja da krene s unutarnjom kontrolom poslovanja gradskih vrtića. Zanima nas hoće li on to uštedjeti na našoj djeci, na wc papiru, obrocima, maramicama i na čemu još se u gradskim vrtićima može uštedjeti- upitao je Bekavac, a svoj osvrt na Aglomeraciju u Gradskoj četvrti Hrvatskih velikana dao je Zoran Lovrić.

-Odlučili smo da izvođaču nećemo dozvoliti nastavak izvođenja radova zato što u prijašnjim akcijama, koje su radili, još uvijek nisu završeni dijelovi koji su započeti. Upozorio sam ih na katastrofalno stanje asfaltiranja i rupa koje se nalaze u Zvonimirovoj ulici i u kojoj nam invalidi šalju dopise jer svakog dana ispadaju iz kolica- pojasnio je Lovrić.

Karmen Rak je pak upozorila na katastrofalno stanje tržnog centra, gdje su sanitarni uvjeti jako loši.

Objava Velikogorički MOST traži konkretne odgovore na temu Aglomeracije pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.