Prijava

Vaša prijava

Jozo Šimunović potpisao za Veliku Goricu

[]

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama i škotskog Celtica, Jozo Šimunović potpisao je za Goricu ugovor do kraja sezone, objavio je velikogorički klub.

– Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sada sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno, kazao je Šimunović za klupsku stranicu.

Šimunović je kao klinac došao u Dinamo, a u Maksimiru je proveo gotovo deset godina. U lipnju 2015. je preselio u Celtic za, nagađalo se, 7.5 milijuna eura odštete. U redovima škotskog velikana igrao je do ljeta prošle godine, a od tada je bio bez kluba.

– Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice, dodao je 27-godišnji branič.

Gorica se trenutačno nalazi na petom mjestu Prve HNL sa 17 bodova, sedam manje od vodećeg dvojca Rijeke i Osijeka. Dinamo na trećem mjestu ima 23 boda, a ispred Gorice je i Hajduk sa 20 bodova.

– Doma sam u Gornjoj Lomnici, tu sam i odrastao, ali kad sam odlazio u inozemstvo, stvarno mogu reći da sam ostavio bitno drukčiju HNK Goricu. Klub je u međuvremenu jako napredovao, stekao rejting i renome na kojem želimo i dalje raditi. Situacija je dobra za nas, imamo šansu plasirati se u Top 4 i treba napraviti sve što je u našoj moći da u tome i uspijemo, poručio je Šimunović koji će nositi dres s brojem 55.

– Dosad sam uvijek nosio peticu, a sad sam odlučio uzeti dvije, da budem duplo bolji nego prije, kazao je sa smiješkom novi igrač HNK Gorice.

Objava Jozo Šimunović potpisao za Veliku Goricu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.