Prijava

Vaša prijava

POVRATAK NA TEREN: Jozo Šimunović potpisao za HNK Goricu

[]

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama i škotskog Celtica, Jozo Šimunović potpisao je za Goricu ugovor do kraja sezone, objavio je velikogorički klub.

– Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sada sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno, kazao je Šimunović za klupsku stranicu.

Šimunović je kao klinac došao u Dinamo, a u Maksimiru je proveo gotovo deset godina. U lipnju 2015. je preselio u Celtic za, nagađalo se, 7.5 milijuna eura odštete. U redovima škotskog velikana igrao je do ljeta prošle godine, a od tada je bio bez kluba.

– Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice, dodao je 27-godišnji branič.

Gorica se trenutačno nalazi na petom mjestu Prve HNL sa 17 bodova, sedam manje od vodećeg dvojca Rijeke i Osijeka. Dinamo na trećem mjestu ima 23 boda, a ispred Gorice je i Hajduk sa 20 bodova.

– Doma sam u Gornjoj Lomnici, tu sam i odrastao, ali kad sam odlazio u inozemstvo, stvarno mogu reći da sam ostavio bitno drukčiju HNK Goricu. Klub je u međuvremenu jako napredovao, stekao rejting i renome na kojem želimo i dalje raditi. Situacija je dobra za nas, imamo šansu plasirati se u Top 4 i treba napraviti sve što je u našoj moći da u tome i uspijemo, poručio je Šimunović koji će nositi dres s brojem 55.

– Dosad sam uvijek nosio peticu, a sad sam odlučio uzeti dvije, da budem duplo bolji nego prije, kazao je sa smiješkom novi igrač HNK Gorice.

Objava POVRATAK NA TEREN: Jozo Šimunović potpisao za HNK Goricu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.