Prijava

Vaša prijava

Velikogorički vijećnici dali zeleno svjetlo za obnovu Područne škole u Dubrancu

[]

Jednoglasno, na danas održanoj, 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice, prihvaćen je prijedlog odluke o obnovi zgrade javne namjene, a riječ je o Područnoj školi Dubranec na kojoj su nakon potresa nastala značajna oštećenja.

Netom dovršenim elaboratom utvrđeno je kako je predmetna građevina tehnički pogodna za cjelovitu obnovu zgrada javne namjene sukladno važećem Zakonu o obnovi, izvijestio je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Neven Topolnjak. Spomenutim Zakonom propisana je cjelovita obnova građevinske konstrukcije te izvođenje svih radova kojima se zgrada dovodi u stanje potpune uporabljivosti. Uz ostale radove, po potrebi, obuhvaća i popravak nekonstrukcijskih elemenata, konstrukcije te njezino pojačanje.

Također je propisano da se obnova zgrade javne namjene provodi na temelju odluke vlasnika ili tijela kojemu je zgrada dana na upravljanje, što je u ovome slučaju Grad Velike Gorica. Slijedom rečenog, Grad Velika Gorica osigurat će sredstva za provedbu ove odluke.

– Donošenjem ove odluke poslat će se snažna poruka stanovnicima Dubranca i okolice, a to je da će umjesto one stare, dobiti novu zgradu primjerenu obrazovanju 21. stoljeća, zaključio je Topolnjak rekavši kako po donošenju odluke, započinje izrada samog projekta za cjelovitu obnovu škole.

Objava Velikogorički vijećnici dali zeleno svjetlo za obnovu Područne škole u Dubrancu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.