Prijava

Vaša prijava

Novu zgradu u Ulici Fausta Vrančića krasit ćenajbolji grafit kojega biraš ti

[]

Poznata je već neko vrijeme priča o dolasku tvrtke Modepack u Veliku Goricu. U Ulici Fausta Vrančića ova je tvrtka, koja se bavi proizvodnjom kurirske i sigurnosne ambalaže, kupila nikad dovršenu građevinu koja je bila u vlasništvu propale građevinske tvrtke i posljednja dva i pol desetljeća nije imala nikakvu namjenu. Odnosno, jedina namjena joj je bila da posluži kao prostor za grafitere, a zatim i kao idealna scenografija za atraktivne fotografije, često i svadbene…

U tjednima pred nama počet će adaptacija ove građevine u vizualno atraktivnu tvornicu, zajedno s uredskim prostorom, ali i okolišem s puno zelenila. Međutim, jedan komadić prošlosti, onoga što je ova građevina značila u životu našega grada, u Modepacku su odlučili sačuvati. Pokrenuli su natječaj kojim će odabrati najljepši grafit, a onda će pobjednika doslovno izrezati iz aktualne građevine i uklopiti ga u eksterijer nove tvornice.

-Na krilima eksponencijalnog rasta poslovanja, Modepack je kao međunarodna tvrtka za proizvodnju cjelovitih i održivih rješenja za eCommerce, kurirsku i sigurnosnu ambalažu, krenula u novu veliku investiciju. U sljedećim tjednima započeti će s 50 milijuna kuna vrijednim projektom, koji uključuje izgradnju i opremanje nove tvornice u Velikoj Gorici.

Trenutni trend ekologije u proizvodnji ambalaže preslikan je i na samu tvornicu gdje su se umjesto greenfield investicije odlučili na ‘reciklažu’ postojećeg objekta. Za Velikogoričane ovaj ‘kultni’ objekt, u neposrednoj blizini novog logističkog centra Hrvatske pošte, poznat je kao idealna scenografija za fotografe i ‘meka’ za grafitere, a upravo radi njegovanja te uspomene Modepack se odlučio na projekt očuvanja jednog od grafita.

Ideja je jednostavna. Glasovanjem online odabrat će se najbolji grafit, a potom će se odabrani grafit izrezati i relocirati na budući rekreacijski prostor ispred tvornice, kao svojevrstan spomenik objektu koji traži svrhu 20-tak godina.

Glasaj i daruj nekome od grafita priliku za novi život- stoji u priopćenju iz tvornice.

Izbor najboljega grafita trajat će tjedan dana, nakon čega će glasovanje biti zatvoreno, a pobjednik kreće na rezanje. Kako se čini po dostupnim projekcijama, zid s grafitom postavit će uz košarkaško igralište, a cijeli taj prostor ni sa koje strane neće biti ograđen, već dostupan susjedima stanarima okolnih zgrada… Kojih će, kako kažu najave, odmah u blizini tvornice uskoro biti još!

Glasovati možete OVDJE.

Objava Novu zgradu u Ulici Fausta Vrančića krasit ćenajbolji grafit kojega biraš ti pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.