Prijava

Vaša prijava

FOTO: Kurilovec izdržao sve napade i osvojio bod u Dugom Selu

[]

Nogometaši Dugog Sela poslije poraza u Vrbovcu povratak na pobjednički kolosijek tražili su u domaćem susretu protiv Kurilovca. No, mlada gostujuća momčad nije se uplašila gostovanja kod favoriziranog domaćina, te je hrabrim pristupom i velikom požrtvovnošću uspjela osvojiti veliki bod odigravši 1:1. Domaćin može više žaliti za pobjedom, jer u drugom dijelu imali su više od igre, no mreža gostujućeg vratara Išeka više se nije zatresla.

Utakmica je po Dugoselce krenula odlično, jer već u četvrtoj minuti Karlo Darojković domaću je momčad doveo u vodstvo. Rani gol nije unio nemir u gostujuće igrače, koji su se brzo sabrali te samo deset minuta kasnije došli do izjednačenja. Nesmotrenost gostujuće obrane iskoristio je Mateo Beganović koji je sam izašao na domaćeg vratara Anića i sigurno poslao loptu u mrežu za pokazat će se kasnije konačnih 1:1.

Do kraja prvog dijela domaća je momčad imala sjajnu prigodu nakon kornera, no domaća je obrana u posljednji trenutak otklonila opasnost te se s 1:1 otišlo na odmor.

U nastavak susreta domaća momčad ulazi odlučnije u namjeri da dođe do drugog zgoditka, dok su se gosti opredijelili za kontranapade. Svoju priliku nisu dočekali, no zato je pred golom Kurilovca bilo itekako živo. Pokušavali su domaći igrači na sve načine doći do gola, no u tome nisu uspjeli. U završnicama akcija neprecizni su bili Puretić u dva navrata, Kovačić i Darojković, dok je udarac Grgića ostao na vratnici Išekova gola.

Nakon poraza u Vrbovcu, Dugo Selo je kod kuće izgubilo dva boda, tako da sada sastav trenera Ivana Božića ima pet bodova manjka u odnosu na vodeći Zagorec.

Reakcije trenera

Ivan Božić (NK Dugo Selo): Dogodi se takva utakmica u kojoj se zamjerite lopti. Imali smo minimalno pet stopostotnih šansi, nismo zabili i idemo dalje raditi, kako bi se vratili na pobjednički trag. Ja sam dečkima prije utakmice rekao da će biti teško. Svojim dečkima nemam što za zamjeriti, jer nogomet je takav i zato nam je svima tako zanimljiv.

Senad Harambašić (NK Kurilovec): Zaslužili smo ovaj bod. Dobro smo se suprotstavili jednom od lidera prvenstva. Bila je to zanimljiva utakmica puna ritma. Mi idemo kolo po kolo, a ja svojim dečkima mogu samo čestitati na tome što su imali puno strpljenja izdržati sve na terenu.

3. HNL SREDIŠTE, 15. KOLO
NK DUGO SELO – NK KURILOVEC 1:1 (0:0)
STRIJELCI: 1:0 Darojković (4), 1:1 Beganović (14)
NK DUGO SELO: Anić, Mikulić, Darojković (od 90. Lovrić), Filipović, Rašić, Radović (od 46. L. Grgić), Puretić, Kovačić, Slunjski (od 63. M. Grgić), Budimir, Talan (od 70. Čečura). TRENER: Ivan Božić
NK KURILOVEC: Išek, Grdenić (od 90. Bukvašević), Marelja (od 63. Zubak), Musa, Popović, Resler, Selman (od 63. Župetić), Kušec, Beganović (od 83. Bolješić), Završki, Radoš. TRENER: Senad Harambašić

Objava FOTO: Kurilovec izdržao sve napade i osvojio bod u Dugom Selu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.