Prijava

Vaša prijava

Turopoljske mažoretkinje: Dvadeset pet godina djelovanja i uspomena pretočenih u film

[]

Dvadeset pet godina rada, razvoja, upornosti, zajedništva, odricanja, ali i raznih nastupa i putovanja Turopoljskih mažoretkinja prikazani su u istoimenom filmu Marija Žileca koji detaljno govori tko su Turopoljske mažoretkinje i što one predstavljaju za turopoljski kraj.

Proslava dvadeset pete obljetnice održala se u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica s početkom u 15,30 sati, a svečanosti su nazočili brojni uzvanici. Ovaj događaj bio je i prilika za podjelu zahvalnica i nagrada svim sponzorima, članovima i donatorima.

Radmila Đuračić voditeljica Turopoljskih mažoretkinja naglasila je kako su mažoretkinje uvijek promicale ljepotu i kulturu turopoljskog kraja gdje god se našle.

-Bajka turopoljskog koraka traje već 25 godina, neizbježno je na današnji dan prisjetiti se onih koji nisu s nama, a bez njih ne bi ni bilo ovog trenutka. Prisjetimo se tadašnjeg rukovodstva DVD Kuče, našeg osnivača- predsjednika Ivan Raka , zapovjednika Franje pl. Kos koji su gurali ideju Turopoljskih mažoretkinja, dobrih duša koje su kasnijih 90-ih godina osjetili potrebu pomoći u prvim koracima naše udruge- zahvalna je voditeljica.

Svim prisutnim uzvanicima obratio se i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar:

– Čast mi je prisustvovati ovoj velikoj svečanosti- 25. rođendanu i podijeliti jednu povijest, jednu tradiciju i svjedočiti izuzetnim potencijalima i mladim talentima. Nijedna manifestacija ni događaj nisu prošli bez mažoretkinja, a kako je rastao grad, tako su rasle i Turopoljske mažoretkinje te zajednički identitet i tradicija- nastavlja Ačkar.

Prikazani film vjerno je predstavio povijest i razvoj Udruge, početak djelovanja i rezime rada, te očuvanje tradicije i baštine turopoljskog kraja.

Ovaj mažoret sastav svoju priču nastavlja i dalje, a danas u čizmicama i sa svjetlećim štapovima stupaju neke nove djevojke.

Objava Turopoljske mažoretkinje: Dvadeset pet godina djelovanja i uspomena pretočenih u film pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.