Prijava

Vaša prijava

Poraz Gorice u Poljskoj, uzvrat u petak u Gradskoj sportskoj dvorani

[]

Sa svega osam igrača Goričani su otputovali u Poljsku, na susret petog kola Alpe Adria Kupa protiv Dabrowe Gornicze. Otkazivanjem suradnje Davoru Konjeviću i Tomislavu Cvitkoviću te pozivanjem Mate Kalajžića u reprezentaciju Hrvatske, bilo je jasno kako goričke košarkaše očekuje teška misija kod favoriziranog domaćina. Poljski sastav je opravdao ulogu favorita te slavio s uvjerljivih 100:80.

-Oni su danas bili bolja ekipa. Imali su više energije, a tricu su šutirali s 50% preciznosti. Bilo nam se teško braniti kad protivnik ima takav postotak vanjskog šuta. Čestitam im još jednom na pobjedi, čestitam i mojoj ekipi na borbi i vidimo se za tri dana u Gorici– zaključio je trener Gorice, Božo Radoš.

Čak šestorica domaćih košarkaša imala su dvoznamenkasti učinak, a predvodio ih je Lewis s 19 ubačaja. Kod Gorice je dobru partiju odigrao Dino Cinac s 24 ubačaja, dok je Borna Kapusta zabilježio još jedan double-double učinak sa 16 poena i 12 asistencija.

-Bilo je jako teško pobijediti ti ih na njihovom terenu i ja se nadam da ćemo ih nadigrati na domaćem te da ćemo slavljem osigurati prolazak dalje – riječi su Dine Cinca nakon susreta.

MKS je ovom pobjedom došao na skor 3-1, dok je Gorica sada na omjeru 3-2 i za osiguranje prolaska morat će pobijediti ovog protivnika na svom terenu, u petak 26. studenoga.

Objava Poraz Gorice u Poljskoj, uzvrat u petak u Gradskoj sportskoj dvorani pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


Lektira na mreži - glasovanje javnosti