Prijava

Vaša prijava

PROSINAC U GORICI: Klizalište, Božićno selo, adventski sajam….

[]

Nakon što se prošlogodišnje izdanje manifestacije „Prosinac u Gorici“ održalo ponajviše u virtualnom svijetu kroz društvene mreže i portale, ove godine omiljena adventska događanja Turistička zajednica Velika Gorica planira održati na prostoru gradskog parka kod Muzeja Turopolja.

Od 6.12. pa sve do kraja mjeseca prosinca posjetitelji će moći uživati u klizanju pod lampicama, ukusnoj i nikad bogatijoj gastronomskoj ponudi (štrukli, sendviči i tortilje s topljenim sirom, burgeri, fritule, kuhano vino, gin te još mnogo toga), adventskom sajmu na kojem ćete moći pronaći svakakve sitnice za sebe i svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrsne radionice i igraonice.

-Pridružite nam se 6. prosinca od 17 sati kada ćemo uz prigodan program, plesne točke na ledu, dječju predstavu i sv. Nikolu s vilenjacima službeno otvoriti ovogodišnji „Prosinac u Gorici“! Posebno svečano bit će 13. prosinca na dan svete Lucije, kada grad slavi svoj dan. Vjerujemo da će ove godine svi naši sugrađani osjetiti dio rođendanske atmosfere jer pripremamo razna darivanja i iznenađenja- poručuju iz Turističke zajednice.

Za vrijeme trajanja manifestacije, u Muzeju Turopolja moći će se pogledati izložba „Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.“ Izložba turopoljskog kinča i jaslica turopoljskog umjetnika Mate Mihinice. Također, na radionicama će se moći naučiti kako se radi kinč, te osjetiti “Zimsku čaroliju crtanja”.

-Pozivamo vas i na posebno božićno izdanje interpretacijskih šetnji na kojima ćete uz povijesne činjenice o Velikoj Gorici, u prigodnom okruženju gradskog parka pod lampicama saznati više o božićnim narodnim pričama i predajama- stoji u pozivu Turističke zajednice Velike Gorice, koja sve poziva da od 28. studenoga do 24. prosinca posjete Facebook stranicu „Prosinac u Gorici“.

-Tamo vas svakog dana očekuju bogate i raznovrsne nagrade u sklopu adventskog kalendara. Ručak u restoranu, mjesečna ulaznica na gradske bazene, ulaznice za predstave, knjige…samo su dio onog što možete osvojiti- poručuju.

Nova godina u Velikoj Gorici će se dočekati dva puta, prvo u 18 sati na Dječjem dočeku uz DJ-a Marija Kovača, cirkuski program skupine „Cirk Pozor“ i vatromet. Od 22 sata na pozornici kod Muzeja dočekajte ponoć uz glazbu, veliki vatromet i kuhano vino.

Objava PROSINAC U GORICI: Klizalište, Božićno selo, adventski sajam…. pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.