Prijava

Vaša prijava

Maksimilijan Šimrak novi predsjednik HDZ-ove Mladeži, Leon Lukinić izabran za potpredsjednika

[]

Održani su izbori za novo vodstvo Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, prvi put po načelu “Jedan član – jedan glas” na kojima je jučer glasovalo ukupno 7.342 članica i članova Mladeži. Za predsjednika Mladeži HDZ-a izabran je Maksimilijan Šimrak.

Na 73 biračka mjesta diljem Hrvatske, izabrani su i zamjenik predsjednika Domagoj Ćorić, potpredsjednici Livia Maduna, Tin Jurak, Leon Lukinić, Josip Ukalović i Josip Gojak te članovi Predsjedništva Mateja Čutura, Jakov Stanić, Domagoj Kelović, Emanuel Sinković i Marko Brnjić.

Nakon proglašenja novog predsjednika Mladeži, koji ujedno postaje i član Predsjedništva HDZ-a, Maksimilijan Šimrak zahvalio je članovima i svojem timu na podršci i povjerenju, uz posebnu zahvalu dosadašnjem predsjedniku Ivanu Vidišu na angažmanu i trudu u proteklom razdoblju.

-Mladi u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nisu samo budućnost, nego i sadašnjost. Svi znamo da su izbori vrhunac demokracije, a glasovanje po modelu jedan član – jedan glas dodatno je podiglo standard provedbe izbora i dodatno daje na važnosti svakom članu naše Mladeži. Predsjednik stranke i predsjednik Vlade Andrej Plenković, kao i cjelokupna Vlada, aktivno provode politike koje su od iznimne važnosti za mlade, posebice u vrijeme globalne pandemije COVID-19. Uvjeren sam kako ćemo i u ovom mandatu biti konstruktivan partner u predlaganju politika usmjerenih prema kvaliteti života, obrazovanja i rada mladih te njihovom snažnijem uključivanju u društvu- naglasio je Maksimilijan Šimrak.

Maksimilijan Šimrak u protekle je tri godine obnašao dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Grada Zagreba.

Objava Maksimilijan Šimrak novi predsjednik HDZ-ove Mladeži, Leon Lukinić izabran za potpredsjednika pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.