Prijava

Vaša prijava

FOTO: Slavlje u Velikoj Gorici, Enzo Šušković novi je prvak hrvatske u sambu

[]

Velika Gorica prepoznata je kao grad koji je iznjedrio brojne prvake hrvatske u borilačkim sportovima. Tome nizu svoj je uspjeh pridodao i 16-godišnji Enzo Šušković, koji se jučer okitio kadetskim naslovom prvaka hrvatske u sambu, dok je u juniorskoj konkurenciji bio treći.

Sambo kao borilačka vještina slabo je poznata u Hrvatskoj, a radi se o ruskoj borilačkoj vještini koja je nastala je spajanjem nekolicine tradicionalnih vještina kavkaskih i sibirskih naroda, uz dodatak džiju-džicua. Potvrdu svoje kvalitete ova je vještina dobila u ultimate-fightu, gdje su se borci kojima je sambo temeljna vještina pokazali iznimno teškima za pobijediti.

Naš heroj Enzo svoje borilačke početke imao je u Judo klubu Pinky, odakle je prešao u Judo klub Zagreb, gdje je nastavio sa svakodnevnim treninzima. Uvidjevši njegovu kvalitetu treneri su ga gurnuli i u sambu, gdje se na premijernom nastupu na Prvenstvu Hrvatske okitio s dvije medalje, koje će mu zasigurno biti poticaj za daljnje bavljenje sportom. Među prvim daljnjim koracima je što bolja priprema za skorašnje judo Prvenstvo Hrvatske, a želja je i nastup na Europskom prvenstvu u sambu.

Osim što svakodnevno trenira u Zagrebu, Enzo je i dio judo obitelji Fujija.

Objava FOTO: Slavlje u Velikoj Gorici, Enzo Šušković novi je prvak hrvatske u sambu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.