Prijava

Vaša prijava

FOTO: Oni su ponos Velike Gorice, Stjepan Šipušić Kazo dobitnik nagrade za životno djelo

[]

U povodu blagdana svete Lucije, nebeske zaštitnice, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta svečanom je sjednicom obilježen Dan grada Velike Gorice. Prilika je to da se zahvali istaknutim pojedincima i udrugama koji su svojim nesebičnim radom pridonijeli razvoju grada na svim njegovim razinama. Svima njima od strane gradonačelnika Krešimira Ačkara i predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića dodijeljena su javna priznanja.

Povelju Grada Velike Gorice za životno djelo primio je Stjepan Šipušić Kazo, koji je ostavio višedesetljetni neizmjeran doprinos obrazovnom, društvenom i kulturnom unaprjeđenju zajednice.

-Oprostite na ovoj uzbuđenosti, jer ovo nije svaki dan, već samo jednom u životu- uvodno je kazao svima dragi Kazo, zahvalivši se Gradu na priznanju, ali i svojoj obitelji na podršci tijekom svoga društvenog djelovanja.

-Pred vama je skupina ljudi, rekli bi Goričana, domorodaca, ali i novih žitelja koji su tu pri nami našli ugodno mjesto za svoj dom, za život svoje obitelji. Svi oni su prepoznati kao oni koji su živeći svoj život na komadu turopoljske grude hrvatske zemlje, ugradili svoj umni, tjelesni i emotivni naboj rada i života za boljitak života svojih bližnjih- nastavio je Šipušić, uz poruku;

-Življenje, to vam je svojevrsna životna ispovijed posebnog značenja za mene, primatelja Povelje Grada Velike Gorice za životno djelo. Primam ju ponizno i sa spoznajom da nema velike uzvišenosti bez velike poniznosti.

Nagrada s likom Franje Lučića uručena je glazbeniku i nastavniku gitare i komorne glazbe u istoimenoj Umjetničkoj školi Igoru Pari te Tomislavu Odžiću, poznatijem kao Tomo Vega, koji dugi niz godina sudjeluje u sportskom i društvenom životu djece i mladih.

Nagrada s likom Nikole Škrlca Lomničkog pripala je Dobrovoljom vatrogasnom društvu Turopolje koje uz 80 godina kontinuiranog rada predstavlja okosnicu društvenog djelovanja u svim segmentima te Mati Ćoriću, dragovoljcu Domovinskog rata, koji je svojim radom, djelima i realiziranim programima pokazao da shvaća probleme i potrebe svojih sumještana, kao i onih iz susjednih naselja.

Nagrada „Krčka vrata“ dodijeljena je Nedjeljku Saviću, vlasniku obrta koji se od 1999. godine bavi proizvodnjom salate i drugog povrća, ali i zapošljava 18 ljudi te Slavi Noršić, vlasnici najstarije brijačnice u Velikoj Gorici koja danas nosi ime „Brico i Seka“.

Nagradu „Zlatna turopoljska podgutnica“ dobili su Stipo Duvnjak, dugogodišnji kulturni djelatnik i predsjednik KUD-a Čiče, trener u Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Uspon“ Ivan Čengić koji je zaslužan za brojne uspjehe paraatletičara, Snježana i Stjepan Dijanežević, inače vlasnici destinacije Turopoljski grunt kojim promiču ugled grada i Turopolja, Mirjana Hrženjak, koja uz ostali doprinos na području kulture, jedna je i od osnivačica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice i Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Zagrebačke županije te Turopoljske mažoretkinje koje u 25 godina rada aktivno prezentiraju Turopolje diljem Hrvatske, ali i izvan njezinih granica.

Nagrada Turopoljsko srce pripalo je ekipi iz Udruge VG Legacy.

 

Objava FOTO: Oni su ponos Velike Gorice, Stjepan Šipušić Kazo dobitnik nagrade za životno djelo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.