Prijava

Vaša prijava

Samir Toplak uoči prvog treninga: Znam kako zaustaviti kola koja klize nizbrdo

[]

Krunoslav Rendulić je bivši. Novi strateg goričkog prvoligaša je Samir Toplak, kojem je ovo drugi dolazak u Veliku Goricu. Prvi puta u turopoljskoj metropoli boravio je u zimu 2012. i rano proljeće 2013. Okolnosti su bile drugačije, igrala se 2. HNL, a ni rezultati nisu bili kakvi su se očekivali. Izdržao je svega devet utakmica, u kojima je doživio tek dva poraza. Posljednji, od Hrvatskog dragovoljca bio je koban. a upravo protiv kluba iz Sigeta, započinje novu eru na klupi HNK Gorice. Vjerujemo uspješniju i vremensku dulju, nego tada prije devet godina.

-Brtan nam je tada zabio škaricama. Još i dana to sanjam. Bilo je to vrijeme kada smo imali nikakve uvjete naspram ovih i kada je bilo puno problema. Igrali smo tada jako dobar nogomet, ali nikada mi se toliko peha nije dogodilo. Promašili smo u devet utakmica dva penala, zabili smo si dva autogola, dva smo puta ispustili dva gola prednosti. Puno se tada situacija okrenulo protiv mene- prisjetio se prvog mandata u Velikoj Gorici Samir Toplak, koji ovoga puta u Veliku Goricu ne dolazi kao vatrogasac, što je bio slučaj za prethodnih mandata u Varaždinu i Lokomotivi.

-Veliki mi je košmar u glavi, jer se sve jako brzo izdogađalo, no naučen sam na to da moram brzo reagirati. Veliki teret nakon obraćanja igračima skinuo sam sa sebe, jer sam im rekao svoju filozofiju razmišljanja i kako ćemo podići momčad. Sada mi je puno lakše- uoči prvog treninga kazao je novi trener Gorice, koji je momčad preuzeo nakon sedam uzastopnih poraza.

-Veliki je pomak što sam preuzeo šestoplasiranu momčad. Ovo nije specifično za Goricu, da ima sedam poraza za redom. Sada treba zaustaviti kola koja jure nizbrdo. Mislim da ćemo uspjeti u tome. Bitno je samo kakva će biti povratna poruka od igrača. Ovdje kvaliteta nije upitna i sedam poraza nije mjerilo ove momčadi- istaknuo je Toplak, koji će debitirati u nedjelju od 15 sati protiv Hrvatskog dragovoljca.

-Hvala ljudima koji su mu pružili podršku, ne samo iz Velike Gorice nego i iz drugih klubova. Oni su moja energija i potvrda da ono što radim da je dobro. Pun sam energije, imam snage, znanja i volje da vratimo Goricu tamo gdje pripada- zaključio je Toplak.

Objava Samir Toplak uoči prvog treninga: Znam kako zaustaviti kola koja klize nizbrdo pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.