Prijava

Vaša prijava

FOTO: Kod Opatije gorjela trava i nisko raslinje, vatra zaprijetila šumi

[]

Vatrenu stihiju pod nadzor su stavili vatrogasci DVD-a Pokupsko i Kravarsko
Dolaskom proljeća i lijepog vremena, započinje sezona čišćenja poljoprivrednih i drugih površina, poput vrtova i okućnica, prilikom čega građani spaljuju biljni i drugi gorivi otpad na otvorenom prostoru, čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom.

Upravo iz takvih razloga danas je na području Opatije došlo do požara livade koji se širio prema šumi, gdje su intervenciju uspješno odradili pripadnici DVD-a Pokupsko i DVD-a Kravarsko.

-Nakon dojave od strane ŽVOC-a izlazimo na intervenciju požar šume kao ispomoć vatrogascima iz Pokupskog. Kod dolaska na mjesto intervencije uočavamo da gori livada i da ide prema šumi. Na intervenciji prisutni kolege iz DVD Pokupsko koji su s 8 vatrogasaca i 2 vozila stigli na intervenciju- izvijestili su iz DVD-a Kravarsko, koji su na intervenciju izašli s osam vatrogasaca.

Iz tog razloga Hrvatska vatrogasna zajednica apelira na sve građane na dodatan oprez i stalni nadzor vatre do kraja spaljivanja suhe trave i raslinja s ciljem zaštite osoba i imovine.

FOTO: Nikolina Kirinčić

Objava FOTO: Kod Opatije gorjela trava i nisko raslinje, vatra zaprijetila šumi pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.