Prijava

Vaša prijava

FOTO: U Mraclinu krenulo rušenje prve kuće stradale u potresu

[]

Uspješna suradnja Grada Velike Gorice i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje potvrđuje se danas u Mraclinu, gdje je započela izgradnja prve od novih kuća koje će se izgraditi obiteljima čije su kuće neupotrebljive nakon potresa 2020. godine.

-Ovo su počeci, ovo je 14. gradilište i danas ćemo pokrenuti još jedno gradilište. Do Uskrsa 16 ovakvih gradilišta i to je već oko 30 zamjenskih obiteljskih kuća. Kuće se grade prema tradicionalnom i urbanom modelu, a o modelu odlučuju vlasnici- kazao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Ovime je službeno započela izgradnja stambenih objekata na području Velike Gorice.

-Očekujemo uskoro početak gradnje novih kuća i u Dubrancu i drugim našim naseljima. Dosta vremena je prošlo i lobiramo da svih 30 obitelji uskoro imaju ovakvu sliku u svom dvorištu, a to su bageri u dvorištu i početak radova- istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Ukupna investicija obnove kuće u Mraclinu površine 70 kvadrata je oko 800.000 kuna, a obitelj bi se u rujnu mogla useliti u novi dom.

-Kuća nam se ruši, toliko smo sretni. Toliko smo dugo čekali. Bili smo u kontejneru, ali sve u svemu, živi se nekako- poručio je Zdravko Đuran.

Objava FOTO: U Mraclinu krenulo rušenje prve kuće stradale u potresu pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.